Wie zal ik zijn over tien jaar?

Susannah Deelen 4 mrt 2018

En zal ik en mijn leven erg veranderen?

Zoveel levensvragen over de toekomst waar ik onvrijwillig over na moet denken.  voor een schoolopdracht moet ik een vlog maken over hoe ik mezelf over tien jaar zal zien. Het is erg confronterend aangezien ik al sinds groep 7 bewust ben, dat ik niet gelukkig ben. Binnenkort ben ik jarig en mijn gedachtes zijn niet positief. Elk feestdag, jaarwisseling en verjaardag is iets wat ik als negatief zie. Tien jaren zijn lang. Zou ik dat kunnen volhouden? Ik kom nu al moeilijk de dag door.

Ik weet eigenlijk wél wát ik wil, maar niet goed hoe ik dat kan bereiken. Als ik die tien jaar wél zou overleven, zou ik graag een boek geschreven willen hebben en ik hoop dat ik nog steeds veel inspiratie heb om liedjesteksten te schrijven. Ook zou het fijn zijn als ik dan iets gelukkiger ben. Het leven is al zwaar en al die negatieve gedachtes en nare herinneringen maken alles echt kxtter.

En hoe ga ik het aan de klas laten zien? Ik heb nu al moeite met ‘normaal’ antwoord geven: elk iets/antwoord/gewoonte van mij heeft een donkere betekenis en/of zit iets achter. Ik denk daarom ook goed na voordat ik antwoord geef of iets zeg.

Mijn ‘ideale’ toekomstplan ziet er zo uit: boeken af geschreven (uitgeven hoeft niet persé, maar zou wel gaaf zijn), liedjesteksten en inspiratie vervagen niet, een goede baan (liefst een eigen bedrijfje) en een flatje met wifi, koelkast en dat soort dingen. Ja een partner zit er niet in. Soms heb ik er wel interesse in, maar ik ben erg slecht met mensen en contacten onderhouden. Natuurlijk heb ik eigenlijk wel een voorkeur (oudere vrouw, jongere man)in het geval dat, maar het is niet noodzakelijk. Ik vind het helemaal prima in mijn eentje. Het is wat ik ken en wat ik liever heb.

Je kunt dus dan wel begrijpen dat het zwaar wordt, aangezien er op school veel met groepjes wordt gedaan en ‘de mens is een sociaal wezen’. Ik denk dat de schoolopdracht wel goed komt. Mijn ‘therapist’  zei ook dat ik het luchtig moet houden en het niet persé uit MOET komen. Ik ga mijn best doen zoals gewoonlijk en het gaat goed komen?!

JIAYOU!