Tolerant of Hypocriet?

Stefan Warink 6 mrt 2018

‘Russische homo’s welkom in Nederland’ of ‘Nederland het meest homo-vriendelijke land ter wereld’. Nederland, het land waar homoacceptatie hoog in het vaandel staat, waar iedereen kan zijn wie hij is en niemand daarop afgerekend wordt. Wat zijn wij Nederlanders toch tolerant.

Nee, wat zijn wij Nederlanders hypocriet! ‘Homo’s welkom in het leger, zolang anderen het niet zien.’ en natuurlijk ‘Suitsupply reclame vernield wegens zoenende mannen.’

Wij houden elkaar de schijn voor. Wettelijk gezien hebben homo’s het hier prima, maar het gaat om de sociale acceptatie. Jaarlijks registreert de politie ruim 1500 gevallen van anti-homogeweld, dat zijn er vijf per dag en dan blijkt slecht 10% überhaupt bereid te zijn om aangifte te doen.

Lieve mensen die denken dat homo’s ‘ziek zijn’, ‘eng zijn’, ‘vies zijn’ of ‘niet leven volgens de wil van God’.

Ik voel mij hartstikke gezond, ik bijt niet, douche elke dag, in de bijbel staat dat men altijd respect voor elkaar moet hebben en mocht God er problemen mee hebben, heeft hij problemen met mij en niet met jouw.

Kijk jezelf eens aan in de spiegel; heb jij er last van als je mij hand in hand met een jongen ziet lopen en waarom dan? Waarom zou een heterostel wel liefde mogen vertonen in het openbaar en ik niet? Op dit moment heeft 32% van de Nederlanders problemen met homo’s die affectie tonen in het openbaar. Tuurlijk heb je mensen die zeggen ‘hetero’s moeten ook niet klef doen in het openbaar’. Toch heb ik nog nooit iemand gehoord over de reclame van Dolce & Gabbana, Calvin Klein of Gucci.

Laten we van Nederland een land maken waar iedereen écht mag zijn wie hij of zij is. Laten we beginnen met het afschaffen van het woord tolerant. Want zolang wij een term gebruiken die betekent: ‘bereid om andere mensen afwijkend te laten denken en handelen’, is niemand ‘tolerant’.

Want naroepen veranderd niks en iemand de liefde uit zijn lichaam slaan is zinloos. Kijk liever naar jezelf en vraag je af waarom jij zo denkt. Want de enige persoon die afwijkend is, is hij die mij niet accepteert. Niet ik.