To date or not to date…

Ton van de Korput 5 mrt 2018

In het openbaar vervoer zag ik haar meteen…Francoise noem ik haar in gedachte.
Opvallend ondanks dat ze net als bijna alle anderen haar mooie neus haast in haar smartphone had verstopt. Ze was zo ongeveer het prototype van een mooie Francaise en leek dan ook veel op een jonge versie van haar voorgangster Francoise Hardy (1944).

Wie erg nieuwsgierig is en nog erg jong moet haar vooral even googelen of beter nog een medium als youtube gebruiken voor beeld en geluid.
Zegt meer dan cent mille chansons. Alle top-artiesten, waaronder Bowie, Jagger en Dylan waren helemaal weg van haar en dat verbaast mij niet.
Uiteindelijk heeft Chacques Dutronc  (il est 5 heure Paris s’eveille…) die strijd gewonnen.

Deze mooie dame is nog steeds onder ons in tegenstelling tot tijdgenoot Johnny Hallyday die recent de horizontale status heeft verworven en daarvan ligt bij te komen op een mooie begraafplaats in Saint-Barthelemy…of all places.

Voor een eeuwige holiday als het ware. Nu is het zeker geen uitzondering dat de meeste medereizigers meer in hun smartphone-wonder-medium geinteresseerd zijn dan in de omgeving. Zeer verbazingwekkend is dat uiteindelijk toch wel. Gezien de niet aflatende noodzaak tot buitenissige verbintenissen in vooral het uitgaanscircuit en de bezigheden en drukke handelingen op de wondere wereld van ‘tinder’  en meer van die vondsten in het circus van dating en contacten leggen.

De sleepwet kan hier nog een mooie uitdaging in vinden. Dat sleepnet scenario is binnenkort aanleiding tot het allerlaatste referendum in ons vrije keuze land. Op weg naar een nieuwe WIV (?) … “wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten”. Slepende zaak wordt dat en vergelijkbaar met de eeuwige zoektocht naar spannende kandi-‘dates’ in het uitgaansleven.

EN…..als je dan toch op zoek bent….WAAROM zit je dan het grootste deel van je leven (zeker voor zover dat tijdens het OV-vervoer plaatsvindt) met je neus in je smartphone ???

Gewoon goed om je heenkijken is mijn advies, dat werkt blik verruimend en wie weet waar je tegenop loopt of met wie je blikken kruisen zodat je tinder het volgende weekend mogelijk niet eens meer nodig hebt.

“easy as Sunday morning”…