Regelingen voor een beter milieu deze week

Er is altijd wel weer iets om je over te verbazen of een mening te hebben. Even de week doorlopen en je hebt zo weer een aantal regels die ons worden opgelegd in een wet, of soms door mensen die iets aan de wereld willen veranderen. Nu komt weer de nationale week zonder vlees. Eet geen vlees aankomende week en je belast het milieu minder. Nou, als je dan toch iets wil mag je best wel een kippenboutje eten. Mocht je dan toch wat variatie willen, neem dan een balletje gehakt. Maakt de situatie in het milieu en niet beter op, maar toch nog beter dan het vlees van een vleeskoe.

De grote steden willen de oude diesel auto gaan weren uit de stad. Zelf als je er alles aan doet om je oude auto schoon te krijgen met alle middelen die er zijn en worden opgelegd, dan nog is die oude diesel afgeschreven. Misschien als je in de goede gemeente woont, krijg je toestemming om met je oude vervuiler nog naar je werk te rijden. Eerst laten weten dat diesel vervuilender is dan de rest en zelfs de nieuwe diesel moet er aan gaan geloven. De tweede hands markt ligt al op zijn gat en de nieuwe zijn straks ook niet meer te slijten. Wel lekker als je toch niet de stad in hoeft, kan je lekker in een goedkope nieuwe diesel rond toeren rondom de steden en op het platteland.

Mocht je nu een ongeluk krijgen, is het wel bij wet geregeld dat je al je organen in moet leveren. De rest van de verpakking gaat gewoon de pijp uit. Zelf kan ik nog niet indenken wat dit voor het milieu zal opleveren, maar dat kunnen zij in Den haag vast wel aan de gewone Nederlander uitleggen. Heeft niemand je organen nodig na je ongeluk, maar ben je zo gehandicapt dat je het leven niet meer ziet zitten, helaas de regels zijn zo dat wij niet over ons eigen leven kunnen beschikken.

Dit en misschien nog vele andere weten en regelgeving komt even langs in een week tijd. Regels die allemaal worden verzonnen door heren in een hoge functie. Zij zullen waarschijnlijk op zakendiner aankomende week niet gaan denken of dat stukje vlees nu wel of niet goed is voor het milieu. Hebben zij de buik rond, worden deze heren gewoon in een diesel naar huis gereden.

Eet smakelijk en rij voorzichtig