Lieve Humberto

Sophie Poirters 11 mrt 2018

Lieve Humberto,

Wat heb ik twee weken geleden stiekem even met je meegehuild toen je vertelde dat je noodgedwongen moest stoppen bij RTL Late Night. Want ja, ik was nog wel één van die 100.000 kijkers die naar jouw dagelijkse talkshow keek. En eigenlijk kijk ik, op de dag van vandaag, nog steeds. Dat zal ik dan ook tot 1 juli blijven doen.

Bijna elke avond komen er tussen 20:30 en 22:30 ontzettende slechte programma’s op RTL4, wat dan ook weer mijn guilty pleasures zijn. Daarna kom jij, vaak met spraakmakende gasten, zoals rapper Boef. Of gewoon met hele leuke wereldberoemde gasten, zoals Ed Sheeran waar ik keer op keer weer bij wegsmelt. Jij, met je verschillende gasten die je nog altijd zeer hartelijk ontvangt zijn absoluut niet mijn guilty pleasure. Je neemt regelmatig bepaalde standpunten in en gaat discussies met gasten ook zeker niet uit de weg. Ik denk dat er genoeg presentatoren zijn die hier nog wat van kunnen leren.

Ik ben er trots op dat ik wel één van die 100.000 kijkers ben die nog elke avond geniet van RTL Late Night. Ondanks alle kritieken die je over je heen hebt gehad ben je nog steeds de even sympathieke man die je de afgelopen vijf jaar geweest bent.

Na ruim vijf jaar komt er een einde aan de RTL Late Night zoals deze altijd geweest is. Ik hoop van harte dat dit niet het eind van je carrière is. Daarvoor pas jij namelijk veel te goed op de Nederlandse televisie.

Lieve Humberto, Ik heb genoten van de manier waarop jij serieuze onderwerpen luchtiger wist te maken. Ik heb genoten van de slappe lach die je bijna elke uitzending had. Ik heb zelfs genoten van je niet al te florissante Engels. Ik heb genoten van de kaasstengels die elke keer maar op tafel stonden maar die maar nooit iemand at. Wat zou ik er nog graag één van je tafel willen jatten.

Lieve Humberto, het ga je goed.