Grijpkraan

Paul Wijnhoven 8 mrt 2018

De sinds deze week bekende grijpgrage ING topman ‘Hamers’ was waarschijnlijk vroeger toen hij nog klein was een kei op de kermis bij de grijpkranen en een trouw kijker van ‘Grijpstra en de Gier’.

Deze beste man krijgt een salarisverhoging van slechts 50%, van een schamele 1,5 miljoen naar een iets riantere 3 miljoen. Want: het salaris was niet in verhouding met een soortgelijke functie bij bijvoorbeeld Sjoemelfabrikant Volkswagen of bij de niet meer op de kleintjes lettende Ahold-Delhaize.

Ik zou als bank dan zeggen: prima, dan ga je toch naar Volkswagen, hoef je enkel maar dagelijks 6 uur heen en 6 uur terug te rijden naar je werk in je gratis sjoemeldiesel. Wij gaan onze klanten niet benadelen, genoeg anderen die voor slechts 1,5 miljoen je baantje willen overnemen toch?

Maar nee, ING heeft niets geleerd van de bankencrisis en weet niets van klantbeleving, zelfs de politiek spring hier bovenop, waarschijnlijk weer zonder resultaat. Geen probleem want men verhoogt gewoon nogmaals de kosten van de particuliere betaalpakketten een paar keer per jaar. Kost per klant maar een grijpstuiver: 3 miljoen: 8 miljoen klanten = 0,37 cent slechts.

We zouden eigenlijk allemaal onze rekeningen bij ING moeten opzeggen en elders gaan banken, maar ik vrees dat niet veel zal helpen. Grijpgrage handjes zitten overal helaas. Dhr Hamers zou eigenlijk spijkers met koppen moeten slaan en moeten ‘bedanken’ voor deze waanzin, genoeg is genoeg! Maar ik zal er wel weer niets van beGRIJPEN.