De Tinder Tirannen

Sven Bakker 5 mrt 2018

Hield jij ook altijd van die opgedrongen berichten en ongevraagde foto’s van genitaliën? Dit zal je een stuk minder snel gebeuren nu Tinder met de nieuwe optie komt om alleen vrouwen een gesprek te laten beginnen.

Als vrouw zijnde zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je zou moeten praten met wildvreemden! Je gebruikt de datingapp natuurlijk alleen voor de leuk, niet om naar een partner te zoeken, toch? Laat me even uitleggen hoe de app in elkaar steekt. Beide partijen moeten ‘naar rechts swipen’ om een chat te kunnen beginnen. Wanneer je naar rechts swiped laat je dus blijken dat je de andere partij aantrekkelijk vindt. Is het dan echt zo raar dat diegene een gesprek met je wilt beginnen? Je hebt namelijk allebei laten zien dat je geïnteresseerd bent in elkaar. Maar nee, vrouwen zitten er niet aan te denken om berichten van mannen te ontvangen.

Hiervoor komt Tinder dus met een oplossing, een optie waarbij alleen vrouwen het gesprek mogen beginnen. Dit hebben zij afgekeken bij de datingapp Bumble, die hier vanaf het begin van zijn bestaan al mee werkt. De macht wordt tegenwoordig steeds vaker bij de vrouw gelegd. Of de mannen hier blij mee moeten zijn is maar de vraag. Nu hebben vrouwen namelijk de verantwoordelijkheid om een gesprek te beginnen met een man naar keuze, laat dat nou net een minder sterk punt van ze zijn. Er zal eigenlijk een verificatiecode op hun telefoon moeten verschijnen met de vraag wat zij wil eten ’s avonds. Als zij hier een keuze in weet te maken mag zij een man uitkiezen om een gesprek mee te starten.

Of er veel van deze optie gebruik zal worden gemaakt is niet zeker, hij zat eigenlijk al stiekem verborgen in de app. Als je niet met een man wilt praten, swipe dan simpelweg niet naar rechts maar naar links. Dat is de andere kant op, erg lastig is het niet.