Asjemenou

Janneke Verhoeven 11 mrt 2018

Wild West feesten: verleden tijd?!
Eerlijk is eerlijk, deze informatie heeft even op mij in moeten werken.
Nu is het dus wachten tot Hiawatta en Lucky Luke verboden materiaal zijn?! En vervolgens mijn prangende vraag: waar gaat dit stoppen? Ik denk namelijk dat er meerderen zijn die zich alvast maar eens achter de oren moeten gaan krabben.

Neem nu bijvoorbeeld vrouwtje theelepel: overgewicht. Hmmmm,  éérst overleg of de Obesitas vereniging wel akkoord is? Calimero, duidelijk een directe belediging voor de kleinere medemens. En die halve eierdop (‘op zijn koppie’)? Die komt toch niet van een plofkip? Want dat kan niet hoor!
Niels Holgerson is ook een risico-gevalletje, want: hoe dúrft hij die arme gans te gebruiken voor zijn vluchten! Pure vorm van dierenleed! Om nog maar niet te spreken van die gekke, seksistische (zie b.v. het te kleine, strakke, aanstootgevende, blauw-wit gestreepte zwembroekje van) ‘me-too-kikker’ Plons!
Oeh en dan onze mooi getinte Winnie… Sorry Alfred, we moeten haar schrappen want haar uitspraak is echt te overdreven neergezet. Zo ook haar snavel plus afrokapsel. Waar we stuk voor stuk bij weg droomden.

‘Troetelbeertje straal!’! Schrappen! Overduidelijk. Veel te veel opgelegde druk. Te prestatiegericht! Blij moeten doen omdat ‘men’ dat verwacht? Ziekmakend en tevens een barslecht voorbeeld voor de jeugd.
Barbapapa kwam er altijd nog mee weg. Tot nu toe dan. Noem het zijn sekte. Hij probeert ze groepsgewijs dezelfde strakke doelen na te laten streven. In de vorm van duistere, dubieuze (barba-)trucs. Ontoelaatbaar anno 2018.
Gedaante Gargamel, met zijn kromme rug, zou trouwens insinueren dat een echte ‘slechterik’ een grote neus en een wrat heeft en niet bepaald moeders mooiste is. Wat natuurlijk een vertekend beeld geeft mensen. Want laten we wel wezen; een gemiddelde huurmoordenaar kan juist die onopvallende, leuke ‘boy next door’ zijn!

Het is denk ik inmiddels al lang niet meer de vraag of maar wanneer we nog verder doorschieten. Iets met elke slak en er een korreltje zout op leggen. Maar dat valt misschien wel weer onder dierenmishandeling?

Loekie de Leeuw zou zeggen: “Asjemenou”. Alsof leeuwen geen ABN zouden kunnen..
Tssss!