#Stop5G

Pavke.nl 28 feb 2018

Wie bezwaar maakt tegen de invoering van 5G-netwerken wordt al snel beschuldigd van complotdenken. Er wordt niet ingegaan op of zelfs maar gekeken naar wat 5G eigenlijk inhoudt. Kennelijk is er een blind vertrouwen dat onze overheid verantwoord omgaat met deze materie. Of dat vertrouwen terecht is, is echter maar zeer de vraag! Om te beginnen geldt in Nederland de hoogste norm ter wereld voor elektromagnetische straling (EMS). Stralingsniveaus vallen dus al snel binnen de aanvaardbare norm. Deze norm is als volgt vastgesteld: Een zak zout water werd zes minuten bestraald door een zender. Daarna werd gekeken hoe warm het water was en geconcludeerd dat het veilig was. Slechts het thermische effect van straling heeft de veiligheidsnorm bepaald, biologische effecten zijn helemaal niet onderzocht. Gezondheidsrisico’s spelen voor onze overheid dus geen enkele rol bij het bepalen van aanvaardbare stralingsniveaus! Nu al wéten 3500 mensen in Nederland dat hun gezondheidsklachten worden veroorzaakt door EMS, maar heel veel mensen met gezondheidsklachten weten dit niet. Artsen zijn veelal niet op de hoogte van de door straling veroorzaakte klachten en herkennen het dus niet als zodanig. Ook dieren, planten en bomen, met name bijen, kastanjes, iepen en tomaten, blijken te lijden onder EMS.  En dan gaat het nog niet eens om 5G, maar om de huidige 4G-netwerken!

Een tweede reden om onze overheid in dezen te wantrouwen is geld. De huidige frequenties zijn verkocht voor 9 miljard euro en jaarlijks wordt er veel winst- en loonbelasting geïnd bij de telecomproviders, die heel veel geld verdienen. Het is dus heel ordinair gewoon een verdienmodel!

Bij onderzoek naar de effecten van 5G op dieren werden deze gezondheidsklachten gevonden: pijnsensatie en blaren in bestraalde huid, roodkleuring huid, beschadiging cornea van het oog, beschadiging van het membraan van leukocyten (lekkende witte bloedlichaampjes), beïnvloeding zenuw-spierfuncties, ontregeling aansturing oververhitte zweetkliertjes, celproliferatie door DNA (kankervorming!), activering stress-eiwitten bij celschade, verstoring eiwit-receptorbinding, bacteriënresistentie tegen antibiotica en veranderingen in het DNA. Dat is niet niks! Momenteel zijn er proeven gaande met 5G-zendmasten, onder ander in Noord-Groningen. De dieren daar worden helemaal gek!

Hoe zouden we ons voelen zonder straling? Dit is nauwelijks vast te stellen. Zelfs als je je eigen wifi uitzet, heb je nog last van de wifi van de buren, een zendmast in de buurt, etc. Straling is overal. Beetje bij beetje worden de frequenties steeds verder opgevoerd, onze grenzen steeds verder opgerekt, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Moeten we dat wel willen?