Reviews, de oplossing voor jouw hectische leven

Pascal Meulenbelt 7 feb 2018

We leven in een hectische samenleving. Alles moet sneller dan snel. Problemen moesten gisteren eigenlijk al opgelost zijn. We moeten overal bij zijn en doen alsof we een perfect leventje hebben voor onze social vrienden. Achter die ‘perfecte’ foto op Insta schuilt misschien wel een grote depressie en een enorm gevoel van eenzaamheid.

Het leven in het nu is anders geworden met de opkomst van social media en al het bijbehoren. Tijd om alles even te relativeren, de stress los te laten en te genieten van de goede dingen in het leven. Ik ga dan naar websites als coolblue.nl, bol.com, mediamarkt en/of de Appstore. Niet omdat ik last heb van een koopverslaving of omdat ik opgewonden word van elektronische producten maar vanwege de reviews. Niets is fijner en rustgevender dan reviews te lezen van mensen die wel rust en tijd over hebben in hun leven.

Een categorie waar ik enorm van geniet zijn de koffers. Persoonlijk kan ik het niet begrijpen dat er mensen zijn die de tijd en moeite nemen om een review te schrijven over een koffer maar soit anderen blijkbaar wel. Zo kwam ik vorige week een review tegen die toch enigszins op mijn lachspieren werkte. Een koffer is een stevige omhulsel die het mogelijk maakt producten van A naar B te verplaatsen. Reviewschrijver van der Ven vindt een goede koffer belangrijk en kijkt uiterst kritisch naar de koffer. De reviewer is redelijk tevreden schrijft hij: “De koffer rolt heel makkelijk, een handvat aan de zijkant, leuke kleuren te verkrijgen. Min punten zijn: Geen kleine vakjes aan de binnenkant voor papieren en Als hij te vol zit gaat hij wat uit zijn verband, maar dan zit hij ook te vol om hem dicht te maken. Wat eruit en het is weer prima.

Ik kan mij voorstellen dat de maker van de koffer zich niet per definitie geroepen voelt om een nieuwe koffer te gaan ontwikkelen die aan deze eisen voldoet. Gelukkig heeft de schrijver zelf ook een oplossing voor dit probleem: Wat eruit en het is weer prima. Dat deze koffer niet helemaal perfect is blijkt wel uit een opmerking van een andere reviewer: Minpunt: Cijferslot stelt zich ongemerkt en onbedoeld in op een andere code.

Ik krijg bijna het idee dat dit product geen koffer is maar een escaperoom of een onderdeel van de AIVD-puzzel. Wat een techniek zit erachter.