Oxazepam Novib

Vera Vlastuin 19 feb 2018

Het rommelt de afgelopen weken een beetje in Goede Doelenland.  Iets met een sexfeestje met minderjarigen temidden van de puinhopen van wat ooit Haiti was. Dit was trouwens al een tijdje bekend want één of andere goeierd had er nog een flutrapportje overgeschreven. Maar, zoals zo vaak gebeurt met flutrapportjes eindigde ook deze achter slot en grendel. Iets met imagoschade ofzo. Gelukkig bleef dit drama niet onopgemerkt en kon de Nederlandse tak van deze organisatie aan de bak om de schade te beperken.

De directeur van Oxfam Novib is Farahnaz Karimi. Farah voor intimi. Ooit gevlucht uit Iran omdat ze lid was van de Mujahedien Khalq, een links-Islamitische organisatie die graag wilde dat de Sjah zou verdwijnen.  Dus sloten ze zich aan bij Ayatollah Khomeini en zijn boevenbende. En met effect want niet lang daarna pakte de Sjah zijn biezen en Khomeini zijn troon. Echter, wat vaker gebeurt met alfamannetjes, is dat ze hun troon niet willen delen. Dus moesten de leden van de Mujahedien Khalq ondergronds verder en vluchten velen van hen naar het buitenland, de Sjah achterna. Zo ook Farah. Ze kwam terecht in Parijs waar ze voor de Mujahedien valse vluchtverhalen ontwikkelde. Een ervaring die haar deze week goed van pas kwam. Want hoe lul je je hier uit? Niet dus.

Ondertussen hield de Postcodeloterij een wat sjieker feestje. En om de boel een beetje op te fleuren hadden ze Leonardo di Caprio uitgenodigd. Je weet wel, dat is die jongen die, toen hij nog Jack heette zijn plaatsje op het vlot aan zijn geliefde Rose opgaf en daardoor met de Titanic ten onderging Dat leverde hem een fanbase van hormonale tienermeisjes op en sindsdien reist hij met privejets de wereld over en voedt hij zijn modellen blaadjes sla op jachten die niet onderdoen voor die van Abramovitsj. Leo heeft nu een stichting tegen global warming. Echt waar. Daar kreeg hij negen ton voor van de Postcodeloterij.  Ze schijnen hem met een lijnvlucht naar Nederland vervoerd te hebben. Vandaar misschien dat zure arrogante gezicht tijdens het speechen. Waarschijnlijk was hij ‘not amused’.

In Haïti lopen inmiddels heel wat 7-jarige halfbloedjes rond. Hun moeders zijn zelf nog kinderen en hun verwekkers waren te beroerd om naast het riante bedrag van een tientje voor de seks ook nog een condoom te kopen. Tenslotte is zaad ook een donatie, zullen ze gedacht hebben.