Mini met Maxi effect

Imka Meuwese 4 feb 2018

Twee weken geleden is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: ik heb mijn droomauto gekocht! Al zolang ik me kan herinneren is de Mini mijn favoriete auto en dat werd dan ook mijn allereerste autootje, al was ie dusdanig oud dat ik er geregeld op de onmogelijkste plekken mee stil stond.

Maar nu heb ik dan een jonge, stoere, luxe, betrouwbare versie en wat ben ik er blij mee. Alleen, wat heb ik tot mijn grote verbazing geconstateerd? Het effect ervan is mega!! Ik ben bijna een ander mens geworden; ik voel mij namelijk plotseling zoveel beter. Ik voel me waardevoller, ik voel me serieuzer, ik voel me belangrijker en ik voel me zelfs aantrekkelijker. Hoe kan dit? Wat gebeurt er? Er is namelijk concreet helemaal NIETS veranderd in mijn leven; ik heb geen betere baan, heb niet meer geld (integendeel, minder juist 😉 ), heb geen extra diploma op zak, geen cosmetische behandeling gehad of een ander soort gedaanteverwisseling ondergaan. Er is niets anders dan voorheen, behalve de auto. En dat vind ik toch eigenlijk best shocking om te ervaren. Natuurlijk is het logisch dat ik trots en blij ben maar dit gaat toch wel verder. Dat zoiets onbelangrijks zo’n grote invloed kan hebben op iemands gevoel van eigenwaarde, dat is natuurlijk absoluut een ego-kwestie. Ik kan van mezelf zeggen dat ik redelijk spiritueel ben en daar ook naar leef dus ik schrik hier wel een beetje van en had dit totaal niet verwacht.
Wanneer ik mijn ervaring deel met een vriend begrijpt deze mij onmiddellijk en wijst naar zijn auto (Landrover). ‘Daar staat mijn penisverlenger’ zegt hij en ik vind dit een briljante verwoording. Ik vraag me af hoe ik mijn auto dan kan betitelen: mijn push-upper misschien? Of mijn boob job?
Het is toch te gek voor woorden hoe zo’n stuk metaal een dergelijke uitwerking kan hebben op een mens?!
Wanneer we wat verder over dit onderwerp discussiëren komen we tot de conclusie dat ook leaserijders en bestuurders van een huurauto dezelfde beleving hebben. Ook zij voelen zich ineens beter, rijker, belangrijker, etcetera terwijl de auto niet eens daadwerkelijk hun bezit is. Wat is het ego toch eigenlijk een gevaarlijk en tricky dingetje!

Natuurlijk ben ik evenzogoed dolblij met mijn Mini want hij rijdt echt fantastisch maar ik ben minder blij met die ego groeispurt die ik er gratis bij heb gekregen. De Mini mag blijven maar dat Maxi-ego gaat vandaag nog de deur uit!