Mijn Afro Amerikaanse IQ

Peter Roozendaal 19 feb 2018

In het gerenommeerde Enterprise Institute in de U.S.A. wilde Ayaan Hirsi Ali in 2007 de bevindingen van een collega weerleggen. Het ging om een rapport over het gemiddelde IQ van de volkeren. Ayaan met zelf een IQ van boven de 140, moest tenslotte toegeven dat het rapport wetenschappelijk onderbouwd was. Uit diverse onderzoeken blijkt dat Joden van Oost-Europese komaf het hoogste IQ hebben, op afstand gevolgd door Oost Aziaten. Onderaan zien we de Australische Aboriginals, gevolgd door de Bosjesmannen met als hekkensluiters, de half miljoen Pygmeeën die qua IQ maar de helft van de Joden scoren.

Op de vraag wat wij met zo’n rapport kunnen doen, was Ayaan’s antwoord, “Niets, helemaal niets”. Ayaan heeft gelijk. Wat heb ik er aan te weten dat ik, als witte Nederlander in Zuidoost, een IQ scoor dat typisch is voor de gemiddelde Afro Amerikaan? Het lijkt me eerder een zaak voor onze beleidsmakers. Een laag IQ betekent tenslotte minder kansen in de maatschappij. In een Talkshow zag ik laatst hoe een wijze zwarte man door een slimme witte rat onderuit werd gehaald. Een hoog IQ is duidelijk geen synoniem voor Wijsheid.

Dat Nederlanders gemiddeld hoger scoren dan Indiërs, daar lacht men in India om. Zouden ze in India even slim zijn, dan zouden er daar geen 35,5 maar 36 miljoen studenten hoger of academisch onderwijs volgen.

Positieve discriminatie ook in Australië.  Op de website van de Australische Regering lees ik dat Aboriginals extra steun krijgen bij het behalen van een rijbewijs. Niet slim. Bijna 40% van de Aboriginals moet na verloop van tijd zijn rijbewijs inleveren wegens gevaarlijk weggedrag en 5 % maakt zelfs kennis met de gevangenis.

Aboriginals hebben een veel hoger IQ dan de Bosjesmannen van Zuidelijk Afrika en de Pygmeeën van de Kongo. Zelfs autorijden zit er daar niet in.

Het gaat om gelijkwaardige mensen maar toch zouden zij, als ze hier asiel zouden aanvragen, vrijwel kansloos zijn om te integreren. Weinig kans op werk, blijvend in de uitkering, met als logisch gevolg drank, drugs en criminaliteit.

Zij, maar ook wij met onze gastvrijheid, zouden diep ongelukkig worden. Neen, we kunnen in ieders belang ons geld beter besteden om mensen met een grote kans op integratie, uit te nodigen zich hier te vestigen, ongeacht hun ras, kleur, of wat dan ook. Dit was in de U.S.A. van Obama de normale procedure. Geen grenzen dicht maar wel ogen open!