Lekker eten bij de Italiaan?

Roos Tilman 25 feb 2018

Mijn broertje en ik houden van Italiaans eten, lekkere lasagne, pizza en tiramisu. Wie houdt daar nou niet van? Toen hij jarig was wist ik dus gelijk wat ik hem cadeau zou geven. Dit jaar niet samen naar de film, maar samen uit eten bij die nieuwe Italiaan, die bij ons in de buurt was geopend.

Na gereserveerd te hebben gingen wij, met enorme zin in lekker eten, op pad. De zaak zat behoorlijk vol, dus werd ons gevraagd om even te wachten aan de bar. Uiteindelijk, na zeker een half uur wachten, konden we aan tafel. Ondertussen waren er natuurlijk allemaal gezinnen, die niet hadden gereserveerd, voor gegaan.
Het wachten was gelukkig wel de moeite waard. We zaten aan een heel klein tafeltje, op de tocht en precies voor de ingang. Bovendien zat mijn broertje half in een gordijn, dat bedoeld was om als windstopper of deur te functioneren.

Ik had enorme zin in vegetarische lasagne en mijn broertje verheugde zich op een pizza Hawaii. Nadat we ons drinken op hadden, kregen we de menukaart. Tot mijn grote teleurstelling was er geen vegetarische lasagne in het Italiaanse restaurant. Eigenlijk was er ook geen normale lasagne. Er stond werkelijk waar alleen spaghetti Bolognese op de kaart. Dan maar voor de pizza gaan. Er was geen pizza Hawaii, dus mijn broertje bestelde een pizza Margherita. Om het dan nog maar een beetje gezond te houden, bestelde ik de vegetarische pizza. Daarnaast vroeg ik om wat brood, voor tijdens het wachten.

Het duurde even voordat ons hoofdgerecht werd geserveerd. Ik had ook niets anders verwacht. De pizza was zo slap, dat hij gewoon uit elkaar viel. De smaak was ook niet lekker. Op mijn pizza was geen enkel spoor van groente te bekennen. Nou ja, er lagen wel twee olijven op.

Met goede hoop op een lekker nagerecht vroeg ik de dessertkaart. Ons brood hadden we nog steeds niet gekregen. Wij smachtten naar tiramisu! Helaas, dit nieuwe Italiaanse restaurantje had geen tiramisu op de menukaart staan. Dan maar tarte au citron. Dat is geen Italiaans, maar een Frans toetje.
Na lang wachten in een inmiddels leeg restaurantje kwam onze citroentaart.  Het taartstukje was erg klein, maar gelukkig wel lekker.
Omdat het al laat was vroegen we daarna snel de rekening. Ook die was een teleurstelling…

Volgend jaar gaan we gewoon weer samen naar de film!