Fuck powervrouwen

Sophie Klein 21 feb 2018

Twee bedrijven tegelijk runnen. Laten zien dat je succesvol bent. Op ieder gebied moeten scoren. Alles gaat altijd goed, je ziet er waanzinnig uit en er is nooit iets mis. Een powervrouw zou je zeggen. Een beetje ongeloofwaardig vind je niet?!

79% van de vrouwen de lat voor zichzelf te hoog. En dit komt overeen dat 66% van de vrouwen vindt dat er te veel van hen wordt verwacht.  Maar deze ‘powervrouwen hype’ is toch onmenselijk vind je niet? Er ontstaat bijna altijd een wedstrijd tussen vrouwen, de een moet altijd beter zijn dan de ander, maar waarom nou? Je kan toch beter van elkaars kwaliteiten leren en profiteren. Wij vrouwen verwachten te veel van elkaar en van onszelf dus dit moet veranderen!

“Maar deze ‘powervrouwen hype’ is toch onmenselijk vind je niet?”

Maar waarom moet je per se succesvol zijn om erbij te horen? Je bent toch net zo goed als je minder ‘succesvol’ bent dan die vrouw met twee ondernemingen. Bijvoorbeeld die juf die voor een volle klas staat is succesvol, de verpleegster die een man helpt met hem uit bed te krijgen is succesvol en ook die vrouw die iedere dag achter haar bureau zit en keihard aan het werk is, is succesvol.

“Je bent toch net zo goed als je minder ‘succesvol’ bent dan die vrouw met twee ondernemingen.”

Iedere vrouw mag ondernemen, succesvol zijn en ambities met elkaar delen. Maar laten we nu afstemmen dat we niet meer gaan lopen bitchen tegen elkaar dat de een beter is dan de ander. Powervrouwen bestaan niet, iedere vrouw verdient het om er te zijn.