Een beter begin, begint bij jezelf

Liv Piqué 19 feb 2018

Tegenwoordig heeft bijna iedereen zijn oordeel over iets of iemand wel klaar. Het lijkt alsof we niet meer subjectief naar elkaar kunnen kijken of met elkaar om kunnen gaan.

Tegenwoordig kunnen we het goede van mensen niet meer inzien. Als iemand een fout maakt dan is dat gelijk het einde van de wereld en alle goede dingen die men gedaan heeft worden in een klap vergeten. Er wordt niet meer uit liefde gehandeld maar uit haat, angst of woede. Mensen moorden, mensen worden vermoord. Kinderen worden mishandeld en aan hun lot overgelaten. Mensen zoeken onnodige ruzies en zijn constant geïrriteerd of boos. Het kan aan mij liggen, maar het lijkt alsof de wereld met de dag slechter wordt en de mensen met de dag bozer. Door alles wat er gebeurd wordt het je bijna onmogelijk gemaakt om je veilig te voelen. Misschien dat mensen daarom zo vaak in de verdediging schieten en alles persoonlijk opvatten.

Anyway, mijn punt is, dat wij mensen de wereld kunnen maken of breken. Waar is de liefde in deze wereld? Als we allemaal wat aardiger met elkaar omgaan en het goede in elkaar proberen te zien. Wordt de wereld een stuk beter. Als we meer gaan genieten van de kleine dingen in het leven, wordt de wereld een stuk mooier. Als wij elkaar meer liefhebben en meer voor elkaar over hebben, worden mensen gelukkiger. Mensen in Nederland vergeten soms dat alles wat wij hier hebben niet zo vanzelfsprekend is. Mensen vergeten dat andere mensen op andere plekken van de wereld het niet zo goed hebben als wij. Wij maken ons druk om welke outfit we aan moeten naar een feestje of dat we nog niet vol zitten nadat we al gegeten hebben, dit terwijl er mensen zijn die niet eens te eten hebben en laat staan een dak boven hun hoofd.

Wij mensen moeten minder oordelen en letten op anderen. Wij moeten mensen accepteren voor de personen wie zij zijn en niet proberen te maken hoe wij willen dat zij zijn. Kijk eerst naar jezelf voordat je naar een ander kijkt, kijk eerst hoe jij iets anders had kunnen doen in een situatie. Doe geen dingen bij een ander die jij zelf ook niet leuk zou vinden en stel je nederig op als dat nodig is. Een beter begin, begint bij jezelf.