De massale luizenverhuizing

Charlotte Sondeijker 20 feb 2018

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met die kleine, jeukende, bloedzuigende beestjes, die zich gezellig op je hoofdhuid vestigen om vervolgens tientallen jongen te produceren. Ook is iedereen wel eens betrapt op het maken van een “selfie”. Het woord “selfie” suggereert dat er een foto wordt gemaakt waar alleen jijzelf opstaat. Dit gebeurt dan ook extreem veel, maar er worden ook veel “selfies” gemaakt met meerdere mensen. Vooral op middelbare scholen is het maken van “selfies” met vrienden of vriendinnen erg populair. De makers van de “selfies” zijn zich er echter niet van bewust dat, terwijl ze de foto maken, de luizen de tijd van hun leven hebben en op zoek gaan naar een nieuwe woonplaats. Voor je het weet … heeft de hele school luizen.

Omdat ik lang en dik haar heb, ben ik er zelf zeer van bewust hoe irritant luizen kunnen zijn. Eerst gaat er een hele fles azijn doorheen om de neten van mijn haren los te weken en vervolgens nog een halve fles conditioner om de luizen en neten uit mijn haar te kammen. Nu we het er toch over hebben, wil ik even mijn frustratie uiten over de flesjes “anti-luis shampoo” die veel te duur zijn en niet werken. Ten eerste heb ik minimaal drie van zulke flesjes nodig om mijn hele haar doorweekt te krijgen. Ten tweede is het spul bijna niet uit je haar te krijgen; na tien keer wassen is je haar nog steeds vet. Ten slotte lopen er vaak de volgende dag ook nog gewoon luizen over je hoofd alsof er helemaal niks gebeurd is.

Ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat luizen afgrijselijk zijn en dat deze massale luizenverhuizing maar eens moet ophouden. Hierbij dus een oproep het wat rustiger aan te doen met het maken van “luizenselfies”.