De borstenfluisteraar

Cassandra 4 feb 2018

Het was weer zo ver. Ik had een nieuwe BH nodig en vertrok met lichte tegenzin naar de winkel. Aldaar sloeg de paniek me om de oren. Mijn standaard aankoop bleek uit de mode. Dit werd geen aanschaf op de automatische piloot. Als een hert in de koplampen worstelde ik me door alle verschillende soorten heen. BH’s met vulling, met beugel, zonder beugel, met ingebouwde verstevigende bandjes, T-shirt BH’s, ik wist me geen raad. Er was zelfs een BH met kussentjes tussen je borsten, zodat je geen gerimpeld décolleté krijgt in de nacht. In het pashokje kwam de paniek tot een hoogtepunt, waarom leek niks te passen? Was mijn maat opeens veranderd? De meisjes in de winkel keken met een ongeïnteresseerde blik mijn kant op. Ik durfde geen hulp te vragen. Zonder succes keerde ik huiswaarts.

Navraag bij mijn vriendinnen bevestigde mijn voorgevoel. Niemand had goed zittende BH’s. Bij het zwanger worden, borstvoeding geven, aankomen, afvallen, ouder worden, was er heel wat gebeurd en we konden het niet bijhouden. Een vriendin bekende dat ze al tien jaar geen BH meer droeg. Anderen klooiden, net zoals ik, maar wat aan en hadden hun kledingkast volhangen met een scala aan verschillende maten en miskopen.

Onderzoek op het internet stelde ook niet gerust. Elke stijl BH heeft weer zijn eigen maten, dus als je een fijne vindt, ben je de volgende keer nog steeds de pineut. Blijkbaar is het kopen van een goede BH zo ingewikkeld, dat je er een opleiding voor nodig hebt. ‘Lingeriestylist’ noemen ze dat en je hebt er minimaal een half jaar voor nodig om het onder de knie te krijgen!

Na een maand had ik weer genoeg moed bij elkaar geraapt. Deze keer probeerde ik een andere winkel. Weer kwam ik in dezelfde riedel terecht. Passen, afkeuren, 20 verschillende maten en modellen in het hokje uitgeprobeerd. Net toen ik het wilde opgeven, stak er een hand door het gordijntje met mijn redding aan een kledinghaakje. Verbaasd nam ik het kledingstuk aan. En wonderbaarlijk genoeg paste deze perfect! De hand was inmiddels vertrokken zonder iets te zeggen. Mijn borstenfluisteraar had in de zaak gestaan, zonder dat ik haar had zien staren. Beschaafd heeft zij met een blik mijn maat ingeschat en is ze mij discreet te hulp geschoten. Middels deze column wil ik haar graag bedanken, waren er maar meer zoals jij!