Chick

Janneke Verhoeven 5 feb 2018

Iedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt. Deze keer is de column geschreven door: Vanuit mijn ooghoek zie ik ze de coupé binnenstappen; drie vetcoole jongens. Ze nemen hangend plaats in het ‘vier-zits-zitje’. Alle drie gekleed in een laaghangende spijkerbroek met, jawel, de brede elastieken boxershortband pronkend in beeld. Op het moment dat ik daar (denk ik) iets te lang naar staar, onderbreekt zijn vluchtige blik mijn gedachten: Zou die broek nooit afzakken?

De jongen won; ik keek weg, de weilanden in. Je kon ze niet missen, de net-te-rumoerige jongens. Hun onsamenhangende ‘gesprek’ vult de coupé. Over Snapchat en Instagram. Over twerkende ‘chicks’ met borstvergrotingen. Dit alles op zo’n laag mogelijke mannelijke toon, bijna echt.

Automatisch volg ik het gesprek, terwijl de voorbij zoevende weilanden af en toe plaats maakten voor gebouwen.
De stoere taal was compleet; “Ik heb me eige youtube-kanaal”. En om de drie woorden wordt het woord ‘f*cking’ probleemloos toegevoegd. Bijvoorbeeld: “Gast, echt, die ‘f*cking’ broek zat chill om haar booty jonguh”.

Stop Gilze-Rijen. Een rustige en hele mooie meid vult de vierde stoel in ‘hun’ zitje. Zij wordt bekeken van top tot teen. Ongegeneerde blikken tot en met. Door de drie musketiers, nou ja, vooral door twee van hen. Ze zijn ,denk ik, onder de indruk van de mooie verschijning. Dit lijkt zich spontaan te uiten in toenemende stoerheid. Twee van de drie stoten elkaar aan. Ze knikken dan van de overige musketier naar de dame naast hem. Laten we haar even Anne noemen voor het gemak.

De jongen (Sjaak) schuift zenuwachtig van de ene op de andere bil. En bloost op het moment dat ze elkaar een ‘boks’ geven en fluisteren "psssst, gast!". Ze willen hem voelbaar voor schut zetten naast deze mooie ‘chick’

Anne kijkt de coupé rond; van mij naar Sjaak.

En dan staat ze op, tegelijk met Sjaak. Zij reden vooruit en zagen het naderende station al. Anne glimlacht breed, kijkt Sjaak aan en vraagt zacht (al knipogend):" wat doe jij dit weekend?". Musketier 2 en 3 zijn inmiddels ook opgestaan en kijken verbluft.

Plots remt de trein. Sjaak houdt Anne charmant tegen en de zijn vrienden vallen hard terug in hun stoel. Ze worden bij deze letterlijk op hun plek gezet door de NS.

"Daten met jou?!", zegt Sjaak vragend. "Deal", zegt de ‘chick’.

Hij krijgt haar f*cking telefoonnummer en een ‘Instagtam-selfie’ met haar is een feit.
En zo is Sjaak ineens niet meer de spreekwoordelijke Sjaak.
En dat allemaal op een donderdagochtend in de trein naar Breda.

#NooitSaai