Spring vibes

Metro 29 jan 2018

Geschreven door: Noё Leeuwen

Het is 30 januari hartje winter, ik word wakker, douche, kleed me aan, ik ontbijt en pak mijn tas in. Alles lijkt normaal. Als ik door mijn raam naar buiten kijk zie ik wolken maar ze lijken lichter dan normaal dan voor een gemiddelde winterdag. Het licht dat door de wolken weet te ontsnappen geeft me een instant boost van vitamine-D die ik de afgelopen maanden zo mistte. Mijn humeur gaat er meteen met stappen op vooruit ik loop naar de geluidsinstallatie in de keuken en terwijl ik mijn brood voor de dag prepareer luister ik naar satisfy my soul van Bob Marley, en makina three van the whistlers. Twee enorm uit elkaar liggende nummers de een is rustige reggae en de ander hardcore. Maar allebei hebben ze wat gemeen. Ik luisterde ze vorige zomer, mijn seizoen. De vrolijke en positieve melodieën herinneren me aan de feesten langs de Reeuwijkse plassen vorige zomer die soms de hele nacht konden duren. Ze brengen me terug in de spring vibes, het gevoel van de warme seizoenen en de lang gemiste warmte en zonneschijn.

Afijn ik pak de bus op weg naar school en aangekomen op Rotterdam centraal valt een van mijn treinen uit. Spijtig maar door het feit dat ik nog twintig minuten te doden heb terwijl ik wacht op de volgende trein en ga ik zitten op een bank luisterend naar zomerse muziek. In mijn oren klinkt het getjilp van vogels ik vraag me af of het overwinteraars of vroege thuiskomers zijn. Het maakt niet uit het suggestie van warmte voed me met hoop. Ik voel me voor het eerst sinds tijden zen op een andere manier. Ik adem in en zelfs de lucht die ik inadem voelt anders. Het voelt als een sugestie van lente, een prachtig gevoel.

Misschien treedt de lente wel vroeger in dit jaar door de gevolgen van klimaatverandering als dat zo is dan is dat een geluk bij een ongeluk want ik heb de winter nu wel weer gezien na de mooie donkere december dagen. Of misschien is dit gewoon zo`n zeldzame mooie winterdag, mij maakt het niet uit. Ik ben dankbaar voor een suggestie van warmte die me herinnert aan de zomer en al zijn warmte. Of drie maanden is het lente en zal dit gevoel weer dagelijks met me zijn, maar tot die tijd bedank ik de winter voor dit voorproefje van wat komen gaat.