De overheid hoereerd studenten uit

Resina Hasmat 29 jan 2018

Een sugardaddy is een volwassen man, vaak van middelbare leeftijd, die meer dan genoeg geld heeft, tot rijk is. Deze man houdt ervan om in gezelschap te zijn van jongere vrouwen die ze kunnen verwennen met luxe en geld in ruil voor vermaak. Je ziet het steeds vaker. Jonge meisjes die met oudere mannen afspreken. Het lijkt wel een hype. Waar komt deze hype vandaan?

Vroeger was studeren fijn. Je mocht er net zo lang over doen als je wilde. Studiefinanciering was een gift en collegegeld was nog niet zo absurd duur. Toen dacht de overheid, laten we een hele stomme beslissing maken voor de jongeren, zodat wij meer kunnen bezuinigen. De bedragen van collegegeld steeg elk jaar en studiefinanciering werd geen gift meer maar een lening. Hierdoor wordt studeren voor jongeren erg duur en weerhoudt dit hun ervan om door te gaan studeren. Wat gebeurt er nu? Veel jongeren hebben het moeilijk om hun lasten te betalen en nemen er een bijbaantje of zelfs twee bij. Sommigen komen hier zelfs niet van rond. Hierdoor houden ze ook minder tijd over om te studeren. De ene student kiest ervoor om geld te lenen. De ander kiest ervoor een sugardaddy te nemen.

Wat is het voordeel van een sugardaddy? Je kan vaak leuke dingen doen met je sugardaddy, hij betaald alles voor je. Vaak krijg je een cadeautje of hij steunt je financieel door je een vergoeding te geven of bijvoorbeeld je huur of collegegeld te betalen. Klinkt superaantrekkelijk toch? Maar aan elk voordeel zit een nadeel. Een sugardaddy geeft niet zomaar geld aan je uit. Hij verwacht hier wat van terug. Aandacht en intimiteit en sommigen vragen zelfs seks.

Betekent dit nu dat de overheid de jongeren van nu de keuze opstelt om zich uit te hoereren of een lening te nemen? Is dit waar de overheid naar streeft bij onze toekomst?

Ach ja, gelukkig is prostitutie in Nederland legaal…

Tegenwoordig kun je zelfs in natura betalen bij je rijinstructeur. Dus als man zijnde hoef je niet eens veel geld uit te geven aan je dosis seks. Als een meisje een sugardaddy neemt omdat dat haar gelukkig maakt, vind ik dat ze dat zelf moet weten. Maar als ze een sugardaddy neemt omdat ze niet rond komt omdat de studiekosten te hoog zijn, vind ik dat de overheid hier een beetje verantwoordelijk voor is.