Even de balans opmaken.

Aylin Bozyel- Sanliturk 27 dec 2017

Jeetje wat gebeurt er veel in een jaar zeg! Dit is vast herkenbaar voor iedereen. We beseffen het soms niet, omdat we gewend zijn om door te gaan. Nou moet ik zeggen dat ik sinds langere tijd stilsta bij het moment wanneer het daar is en daarna laat ik het. Ja, waarom zou ik er zo lang mee lopen als het me toch niet meer dient?! 
Toch is het niet altijd even makkelijk. 
Wanneer ik terugblik zie ik dat er een aantal ‘vrienden’ geen echte vrienden bleken. Soms staren we zo blind op een zogenaamde vriendschappen, dat we denken dat het echt is.

Van sommige mensen heb ik zelf bewust afstand genomen.

Soms moet je dat doen om jezelf te beschermen. Mensen kunnen soms helemaal vast zitten in de “drama” van hun leven en beseffen niet dat zij niet de enigen zijn met problemen.

Iedereen maakt zware dingen mee! Ik ook.. Er komt alleen een punt dat je door moet gaan. Even stilstaan mag, maar blijf je niet vast houden aan nare gedachten. Zoveel negativiteit helpt niemand.

Ken je ook die mensen die hun leven vullen met klagen over anderen.  En wat gebeurt er dan ineens? Ze stellen zich ineens anders op t.o.v. jou en zijn ineens dikke vrienden met degenen waar ze over zaten te klagen. Net een grote grap!

Is dit het dan? Is er echt geen diepgang meer te behalen in vriendschappen? 
Mensen laat diepgang maar even, we kunnen niet eens meer normaal aan elkaar vragen hoe het gaat!! Hoe triest is dat?

Sta eens stil hoe jij doet tegen jezelf en tegen anderen. Hoe sta jij in relaties? Zijn je relaties in balans? Zorg voor je eigen balans, want er is niemand die dat voor jou gaat doen.

We zijn zelf verantwoordelijk voor hoe mensen ons behandelen. Behandelen ze je slecht? Neem dan afstand! Dan kunnen ze dat niet meer. Wacht niet tot je er helemaal doorheen zit. BLIJF DICHT BIJ JEZELF! Blijf respectvol en liefdevol naar jezelf en naar anderen. Lukt dat niet? Dan adviseer ik je om eerst even naar jezelf te kijken en dan naar de relatie. Dient deze niet meer? Stop ermee!! Hou jezelf en de ander niet voor de gek!!

Laat 2018 jouw jaar worden! Je mag er zijn en je verdient het om gelukkig te zijn! De vraag is: Gun je het jezelf??