VERDOMME NEEM DE TIJD EN DENK NA.

ChristopherBrandwijk 3 mei 2017

De opmars van communisme, de duw vanuit de schaduw nu steeds meer naar het ligt. De linkse bewegingen die de daden onder communistische regimes te niet doen en alleen schreeuwen dat iedereen die tegen de linkse beweging is ‘’nazies’’ zijn. Iedereen is een racist, tegen het ‘’goede’’ en heeft geen recht van spreken als we niet mee roepen dat iedereen gelijkheid verdient, ook als deze gelijkheid ten koste gaat van de vrijheid van andere. Dat is inderdaad een paradox, waar nooit aan ontkomen kan worden als we via de weg van communisme zouden wandellen.

De beweging in het westen om vrijheid van menings uiting te ondermijnen, en alle kritiek en opinie die het ‘’goede gevoel’’ ondermijnt, is al jaren in motie. Maar we staan nu op het punt dat het niet meer gedoogd word, we staan op het punt dat de opgedrongen zelfcensuur barst. Jaar in jaar uit wordt er geroepen om tolerant te zijn. Er wordt zelfs geroepen dat alles wat tegen onze democratie en vrijheid ingaat, maar moet worden geaccepteerd. Je moet je mond houden, want straks fok je iemand op, straks kwets je iemand en dan blazen ze je op, steken of schieten ze je kapot. Straks wordt diegene die gekwetst is een massa moordenaar of als jij zijn kunst niet mooi vindt een dictator die genocide pleegt, maar hoe realistisch is dat nu werkelijk?

Binnen Nederland, binnen de Nederlandse schoolgemeenschap, het lessen plan. Binnen de lessen van westerse normen en waarde, zit geen angst. Binnen de idealen en streven zit geen wereld heerschappij. Binnen het kapitalistisch systeem en sociale ondertoon, zit een streven naar gelijkheid, waar de rijken rijk mogen zijn en de arme worden ondersteunt en wordt er niemand gedwongen om in te leveren op zijn of haar leven. Waar een streven is om de gehandicapte en oudere te ondersteunen met zijn allen. Binnen de democratie heftige discussie plaatsen vinden, van idealen en ideeën, waar we moeten mogen roepen wat we willen want als we lang genoeg geroepen hebben naar elkaar vinden we raakvlakken en gaan we uiteindelijk door de zelfde deur.

De prijs van tolerantie moet tolerantie zelf zijn. De prijs van vrijheid moet niet vrijheid zijn. De prijs van bestaan moet niet bestaan zijn. We leven in een wereld waar er mensen misbruik willen maken van het systeem en andere die er volop gebruik van willen maken, tegen iedereen of voor iedereen. Misbruik voor zelfwinning of voor een streven naar een ideologie. We moeten leren van geschiedenis en ons niet leiden door onze gevoelens.