Ontdoe je van de door cultuur overgedragen angst!

Ik zelf ben in Nederland opgegroeid. De dame waarmee ik in gesprek ben, heeft zelf grotendeels in Suriname gewoond. Zij woont nu al een lange tijd in Nederland. Ons gesprek was heel bijzonder. Het was een gesprek over uiteenlopende onderwerpen. Waar het op neer kwam, was de vraag: Waarom doe je iets wat eeuwen oud is, terwijl je weet wat je doet niet klopt. Je bent opgegroeid met rituelen en je houdt in stand wat je weet en je geeft het door aan je nazaten.

Weet je, Suriname kent veel culturen, maar wat grotendeels Surinamers over het algemeen samen dragen of gemeen hebben, is achterdocht, weinig vertrouwen in de mens anders dan zijzelf, teleurstelling, angst, heel veel angst!

Suriname heeft veel meegemaakt en de gevolgen daarvan zijn in de generaties erna nog steeds aanwezig. De impact van onderdrukking, de mishandelingen en de emoties die daarbij komen, heeft heel veel invloed op het gedrag en handelingen van mensen. Wist je dat verdriet om wat men overkomen is, in toekomstige generaties wordt meegenomen? Als je er bewust naar gaat kijken, voel je dat bijvoorbeeld angst, vertrouwen en achterdocht veel voorkomende blokkades zijn. Door deze aan te pakken, kom je uit bij ‘laten we kijken waar het vandaan komt’. Je gaat dus terug in vorige levens waar het aan de orde was. Zielen die overleden zijn, dwalen dan vaak nog op de aarde rond en blijven hangen aan personen waar hetzelfde thema aan de orde is. Bij het contact maken met deze zielen, merk je dat zij zijn blijven hangen in deze emoties. Door hun te helpen, aan te geven dat zij eindelijk mogen rusten, dat zij naar het licht mogen gaan. Het licht is waar wij allen vandaan komen en ook weer heen mogen gaan bij het overgaan. Op het moment dat het gebeurt, voel je direct dat zij anders aanvoelen; zachter en liefdevoller. Maar ook dat zij rust uitstralen. Soms komen ze even terug om te bedanken. Niet gek als je jaren eeuwen rond gedoold hebt en eindelijk in de sfeer van liefde terecht gekomen bent.

Als je in het donker leeft en je niet anders weet dan om in donker te verblijven, als je niet weet wat en hoe liefde aanvoelt en je genoegen neemt met dat wat er op je pad komt. Maar als je opgroeit met liefde en weet hoe liefde voelt, laat je je meevoeren op dat gevoel van liefde. Het geeft energie, blijheid en vreugde en dat is zuiver.

Door te werken met liefde begeleid ik hen naar het licht.