Hé, er is een bal op de tv

oscar1970 8 mei 2017

Donderdag 4 mei. Op deze dag werd van mij verwacht bedachtzaam en ingetogen te zijn. En dus schrijf ik deze column op de tonen van “The End” van Greenfield & Cook, de Haagse Simon & Garfunkel. Maar stiekem vierde ik die dag wel een klein feestje. Mijn column “NoTV: the channel that never lets me down” stond die dag in mijn regionale dagblad. Heel toevallig stond op dezelfde dag in de Metro een artikel van vergelijkbare strekking: “Hé, er is geen bal op de tv”.

In dat artikel stelt Özcan Akyol, die ook columns in ons regionale dagblad schrijft, “helemaal klaar te zijn met mensen die openlijk afgeven op tv kijken, terwijl ze wel stiekem onder de dekentjes Temptation Island zitten te kijken”. Beste Özcan, het is erg moeilijk om vanonder de dekentjes Temptation Island te kijken als je al tien jaar geen tv in huis hebt en de enige smartphoneloze Nederlander bent. Het heeft ook zo zijn voordelen: ik hoef me namelijk niet druk te maken of er wel of geen bal op de tv is. Ik schrijf dan liever in alle rust verder aan mijn boek.

Maar ook zonder televisie kan ik met een gerust hart zeggen dat er wel degelijk een bal op de tv is. Een wegens sluikreclame niet nader te noemen aanvallende schoonmaakploeg uit onze hoofdstad raast op dit moment als een rood-witte tornado over de Europese velden en maakt schoon schip door de Kopenhagens, Schalkes en Lyons van dit continent als logge Titanics tot zinken te brengen. Daarnaast vindt binnenkort in Parijs onder de noemer Roland Garros het meest geliefde balopvangspelletje op gemalen baksteen plaats. Onze nationale trots Kiki Bertens, die hier vorig jaar nog de nummer 1 van de wereld versloeg, zal dan proberen haar prestatie te verbeteren.

En anders, beste lezer: doe gewoon eens gek en ga in het weekend van 20 en 21 mei naar het Topsportcentrum van Almere. Kleurrijke combinaties van man en vrouw gaan als tornado’s over het “veld” in een poging hun prestaties te verbeteren. Er is alle gelegenheid om dit bal met je camera op te vangen. En misschien zie je zelfs wel de nummer 1 van de wereld aan het werk tijdens het NK dansen Standaard en Latin. En na afloop kom je thuis… plug je je camera in je SmarTV… kijk je naar wat je opgenomen hebt… denk je aan die laatste keer dat je dat zei… en besef je dat DAT toen de aller-allerlaatste keer was dat er geen bal op de tv was.