Een brief voor al die drukke, lieve moeders..

Mama Esmee 4 mei 2017

Kijk je nou eens gaan.. in de spil van het leven. Wat een mooie energieke vrouw ben je! Ik zie de eerste tekenen van het rijpen van je lijf. Dit maakt je een volwassen knappe vrouw! Je hebt na jaren van uitgaan en zoeken, de ware liefde gevonden. Wat een rijkdom heb je nu; een geweldige man en twee kinderen. Een lief meisje die naar je opkijkt en een kleine jongen die aan je hangt, allebei zo dol op hun moeder!

Je dag ziet eruit als een ritje in de achtbaan die het jonge gezin je geeft. Het is een geoliede machine die jij bestuurt. Wat doe je dat knap! Besef je dat wel?! Al zou je wel minder kritisch op jezelf kunnen zijn. Goed is goed genoeg… al die momenten die jij je druk maakt of je genoeg hebt gedaan als hulpouder op school of de speelafspraakjes van de kinderen wel eerlijk verdeeld zijn, kosten je teveel energie!

De verschillende rollen als dochter, zus, moeder, echtgenoot, collega en vriendin vallen je soms zwaar… wat jammer dat het zo voelt. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn! Wie heeft je dat ooit gezegd? Je bent lief en doet wat je kan. Vergeet ook niet dat het een kring om je heen is die je kent en je waardeert. Het is niet alleen geven, maar je mag ook vragen en hulp aannemen. Dat is geen falen…

Ik vind het zo leuk om te zien hoe positief je bent.. dat ben ik gelukkig nooit kwijtgeraakt door mijn leven heen. Het siert je! Toch mag je ook weleens mopperen. Daar hoef je je absoluut niet schuldig over te voelen! Het is de balans die je gezond houdt… de weegschaal mag wel wat meer de andere kant op hangen. Blijf schrijven en ga meer wandelen. Daar laad je van op!

Je bent een goede moeder! Ga zo door.. geniet van die kleine momenten die eigenlijk niet altijd opvallen door drukte. Je dochter kijkt trots naar je als ze hoort dat je haar in de middag uit school ophaalt en samen naar de bibliotheek gaan, je zoon die het meest geweldige van de dag het luisteren naar jouw verhaal in de avond vindt.. Je kunt zoveel leuke uitjes verzinnen, maar het belangrijkste is dat je er voor ze bent! Onvoorwaardelijk.