Heeft Feyenoord de beste supporters van de wereld?

Sylvia Peters 1 mei 2017

Gaat het dan toch eindelijk weer eens een keer gebeuren? Wordt de van PLOEG VAN ROOD EN WIT dit jaar landskampioen? Is het GEJUICH UIT al die DUIZENDen KELEN niet voor niets geweest? Lukt het Feyenoord om hun kameraden kippenvel te bezorgen en de tranen in de ogen te laten springen? Ik hoop het met heel mijn hart. Ook al ben ik niet echt een fanatiek supporter, ik gun het ze van harte. De enkele keren dat ik de STERRENPLOEG in de Kuip zag SPELEN, werd ik ontroerd door de sfeer die de supporters teweeg kunnen brengen. ‘You never walk alone’ en ‘HAND IN HAND KAMERADEN’ komt regelrecht uit hun hart. Iedere overwinning bracht ze dichterbij het kampioenschap, maar ook als het even tegen zat, bleef de supportersliefde voor de club groot. Dat is de juiste mentaliteit, dat zijn ook ‘GEEN WOORDEN MAAR DADEN’.

Feyenoord heeft lang op een nieuwe landstitel moeten wachten. Het zijn ook niet altijd gemakkelijke tijden geweest voor de club. Zeker wanneer je financieel minder te besteden hebt dan andere clubs. Toch zijn ze zover gekomen, niet met miljoenen, niet met woorden, maar met daden. Dat is zeker iets om trots op te zijn. WAT EEN SPANNING, WAT EEN SFEER. De jongens hebben geknokt, gezweet en gevochten om die eerste positie vanaf het begin vast te houden. Dat is sowieso al een ‘LEVE FEYENOORD 1’ waard. En het ziet er naar uit dat deze inspanning wordt beloond met een terechte titel. Een mooie afsluiter voor een geweldig seizoen.

Laten we die afsluiting net zo indrukwekkend maken als dat dit hele seizoen is geweest. Met elkaar, HAND IN HAND KAMERADEN. Laten we aan iedereen laten zien dat het legioen van Feyenoord de beste supporters van de wereld zijn. Laten we tijdens alle feestelijke momenten elkaars hand pakken en luidkeels het clublied zingen. Laten we strijdkreten zoals: ‘hamas, hamas….’ achterwege laten, dat soort woorden heeft een echte kampioen niet nodig. Net zoals de rellen, dit zijn geen daden om onze blijdschap te uiten. Laten we juichen omdat ons Feyenoord terecht gewonnen heeft en dat dit ‘cluppie uit Zuid’ een geweldige achterban heeft.
De Feyenoord fans dragen nu eenmaal hun verleden mee uit 1993 en 1999. Ik denk dat 2017 een perfect jaar is om te laten zien dat de ECHTE Feyenoord fan dit soort onzin helemaal niet nodig heeft om zijn liefde voor de club te tonen.