Beste H.van Breukelen,

[email protected] 1 mei 2017

De afgelopen dagen ben ik met stomheid geslagen bij het zien van het nieuws.
Nederland is een Soap rijker. Met het oog op het landsbelang laten we hopen dat het niet zo succesvol zal zijn als RTL’S trots GTST Goeden tijden, slechten tijden! Op zijn minst mogen we bidden dat het niet 27 jaar voort duurt. We zitten niet op een spannende cliffhanger te wachten. Op dit moment heeft het gehelen verhaal meer weg van een Grieks Drama of een goedkope B film vanuit Hollywood met als hoofdrolspeler Steven Seagal.

Ooit was Nederland een voetbal land om rekening mee te houden. Sierlijke, begaafde spelers als Johan Cruijf, Marco van Basten en Ruud Gullit sierden het groene gras in naam van “Oranje”.
Op dit moment speelt de KNVB een grootte negatieve rol in de epos die gaande is omtrent het Bondscoachschap. Als technisch directeur zijnde speelt u een grootte rol hierin.
Voor mij bestaan er enkele vraagstukken? Heeft u Henk ten Cate als eerst benaderd voor de vacature van Bondscoach? Heeft u meneer ten Cate de openstaande vacature toegezegd?
Waarom bent u van gedachten veranderd? Wie word de Bondscoach van Nederland?
Met Oom Dagobert (advocaat) Duck kun je hier geen pijl op trekken.
Van elke persoon die je kunt aannemen neem je diegene aan die jou en iedereen al een keer in de kou heeft laten staan, hoezo in godsnaam?

Ik denk dat het tijd word om alles op te biechten. Laat Nederland weten hoe de vork in de steel zit. Neem je verantwoordelijkheid. Niet met de vinger wijzen en iemand de schuld in de schoenen schuiven. Naast de ervaren mannen als Robben en Sneijder staat er een jonge roedel aan talenten te springen om aan de slag te gaan. Uiteraard hebben zei een goede oefenmeester nodig, de beste!
Er is geen schuldvraag! Ik denk dat ik u beter de vraag kan stellen: Wilt u op deze manier zaken doen? Staat u achter het geen wat heeft plaats gevonden en zou u het in de toekomst het zelfde aanpakken? Neem afstand van deze poppenkast en houd de eer aan u zelf. Als je afspraken maakt, moet je die op dit niveau nakomen. We staan niet op het schoolplein!

Maak een einde aan de onduidelijkheid. Stap op! Het komt de KNVB op dit moment prima uit dat Dhr. ten Cate negatief in het nieuws is. Wat er echt gebeurd is zullen we nooit weten. Hoeft ook niet. Bel Louis en sprint de longen uit jullie lijf op weg naar de finish.
Kwalificeren is nog steeds een optie.

Met vriendelijke groeten,
Mariëlle