Tringgtringg…de bel gaat!
Bellen, appen en snappen op school. Waarom zijn telefoons verboden in school en waarom niet? Wie heeft het bedacht en waarom? Is het gebruik van telefoons niet heel handig in de klas? Leerlingen vinden natuurlijk vaak van wel, maar wat vinden docenten hiervan? Geven ze een toevoeging in de les, of irriteert het juist?
Natuurlijk is het zo dat telefoons handig zijn in de les. Je kan extra informatie opzoeken wat verdieping in de lesstof geeft. Door bijvoorbeeld filmpjes op Youtube te kijken krijg je meer informatie en kan de docent zijn aandacht makkelijker verdelen. Leerlingen kunnen een muziekje aanzetten om zich af te sluiten van pratende klasgenoten en zich beter te kunnen concentreren.
Wat nou als je ziek bent? Je mist alles op school en weet niks van wat er in de lessen is besproken. In dit geval is het makkelijk als een klasgenoot aantekeningen voor je maakt. Foto’s of video’s van de uitleg of aantekeningen zijn dus gemakkelijk. Ook is het handig wanneer een klasgenoot je vertelt wat het huiswerk is, of wat er in de les besproken is. Dus appen met een klasgenoot is dan erg fijn.
Het telefoon gebruik in school is een toegevoegde waarde. Het geeft niet alleen een extra verdieping in de lesstof. Ook geeft het ontspanning tussen de lessen en is het leuk om af en toe iets anders te doen, zoals een kahoot.
Tot slot worden de regels toch wel overtreed. Het gebruik van telefoons in school gebeurt sowieso. Als er regels zijn wordt het stiekem gedaan. Ik kan jullie vertellen, docenten zien zeker niet alles! Hoe hoog de straffen ook zijn, er zijn altijd leerlingen die dit niet erg vinden.
Het telefoon gebruik in de les hoeft dus niet alleen slecht te zijn. Je hoeft niet te appen, te snappen, of te bellen. Je kan informatie opzoeken op internet. Het is makkelijker voor kinderen die een of meer dagen ziek zijn. Daarnaast is het een toevoeging in de les. Als laatste; Rules are made to be broken!