Thierry en Theo

Joni Visser 10 apr 2017

Donderdag was een mooie dag. Donderdag gaf Theo Hiddema namelijk zijn maidenspeech in de Tweede Kamer. In zijn maidenspeech sprak hij zijn afkeur uit tegen het aantal discriminatiemeldpunten in Nederland. Hij kwam nog net niet met het idee om een klaagmeldpunt hiervoor op te richten. Uiteraard kon de speech niet volledig in het Nederlands uitgesproken worden. Nee, in navolging van Thierry Baudet, besloot ook Theo om een aantal zinnen in een andere taal – namelijk het Fries – uit te spreken. Thierry was zijn maidenspeech namelijk begonnen in het Latijn. Dus dan ben je gekozen door (een deel van) de Nederlandse bevolking, daardoor mag je het Nederlandse volk vertegenwoordigen in de Nederlandse Tweede Kamer, waar de voertaal Nederlands is en dan ga je Latijn praten. Geweldig!

Helaas zijn er ook mensen die wat minder enthousiast zijn over Thierry. Thierry zou namelijk ooit een uitspraak hebben gedaan waarin hij betoogde dat wanneer een vrouw ‘Nee’ zegt, je als man nog even moet aandringen. Vrouwen houden namelijk van doorzetters. Gek genoeg geldt dat niet voor de vrouwen die ik ken. Door ervaring ben ik er helaas achter gekomen dat ‘Nee’ ook echt ‘Nee!’ is.

Maar Thierry zou Thierry niet zijn als hij niet allang wist dat mensen boos op hem zouden worden. In House Of Politics – het filmpje waarin hij ook aan zijn beroemde lavendelzakje ruikt – vertelde hij namelijk dat hij zittend achter zijn tafel nadacht over ‘mooie zinnen waar Linkse mensen dan weer boos over worden’. En Links werd inderdaad boos.

In datzelfde filmpje vertelt Thierry ook dat hij het trapgat gekoloniseerd heeft door er zijn boekjes neer te leggen. Hij gooide ook wel eens boekjes weg. En dan vooral de boekjes van Arnon Grunberg want dat vond hij toch ‘zulke waardeloze troep’. Ik weet verder niet hoe Arnon precies schrijft, maar ik vind hem wel eng. Meneer de schrijver zat namelijk laatst bij Pauw trots te vertellen hoe hij zich in mei laat opsluiten met 50 fans. Er zou dan ook een quiz gehouden worden en diegene die die quiz zou winnen zou bij hem in bed mogen liggen. Ik kreeg daar spontaan kippenvel van. Hoe kan je jezelf zo fantastisch vinden dat je denkt dat er iemand bij jou in bed wil liggen?! Als Thierry dit bedacht zou hebben, zouden Linkse mensen woedend op hem worden. Als straf voor de kippenvel – en aangezien Thierry er waarschijnlijk geen tijd voor heeft – heb ik een boek van Arnon gekocht en het meteen daarna in een vuilnisbak geflikkerd. Dat zal hem leren!