Telefoons op school.

Telefoons op school

Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoontje. Kijk maar is om je heen, iedereen loopt ermee en is er druk mee bezig. Als men er eenmaal mee bezig is letten ze niet meer op andere dingen en draait alles om het mobieltje. Ook op school is dit een groot probleem, de hele schooldag lang wordt er op het mobieltje gekeken. Dit gebeurt in de pauzes en tussen de lessen door, maar ook tijdens de les heel stiekem en onopvallend. Telefoons moeten worden ingeleverd aan het begin van de les.
Ik als middelbare scholier merk dat een telefoon voor veel afleiding kan zorgen. Je krijgt een appje of een mailtje binnen tijdens de les een wilt weten wat het is. Wat doe je dan? Precies, je kijkt wat er binnen is gekomen. Dat zorgt dus voor veel afleiding omdat je dan niet meer met de les bezig bent en alle aandacht aan je mobieltje geeft, maar kan een telefoon ook een positieve werking hebben?
Je kan je telefoon natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken. Stel jezelf maar is de vraag: waar gebruik ik mijn telefoon op school allemaal voor? Waarschijnlijk gebruik jij je telefoon op school ook wel is om op te zoeken wat je moet leren of zelfs om leerstof van je telefoon af te leren. Daarvoor kan je telefoon natuurlijk heel handig zijn. Echter lijkt het mij dat niet iedereen zich kan concentreren als er tijdens het leren vanaf je telefoon opeens een berichtje binnenkomt, dan open je het berichtje en ben je alweer afgeleid en wordt je van je leerwerk weerhouden.
Er zijn ook docenten die het toelaten om in de les op je mobiel te zitten. Als je eenmaal op je telefoon zit kan ik persoonlijk de neiging niet weerstaan om net dat ene berichtje wel te sturen of net dat o zo leuke spelletje af te maken. Tegelijkertijd als je dat spelletje aan het spelen bent zou je misschien wel moeten leren of opdrachten moeten maken. Dus neemt je mobiel ook de wil om te leren weg doordat je iets veel leukers aan het doen bent op je mobiel dan leren, waardoor je eigenlijk niet wil stoppen en je mobiel niet weg wil leggen en gaan leren.
Achja, uiteindelijk is iedereen verschillend en gaat iedereen anders met een mobiel om. Daarom zou je zelf het beste kunnen beoordelen of het bij jou nodig is om je mobiel in te leveren of niet. Volgende les ga ik in ieder geval wel mijn telefoon inleveren, alleen om te zien of ik dan beter oplet of dat het geen verschil maakt.