Sociaal of toch asociaal?

jet.hagedoorn 12 apr 2017

Iedereen stoort zich wel ergens aan. De laatste tijd storen ouders zich vooral aan kinderen die op hun mobiel zitten en daardoor vaak voor asociaal worden verklaard. Het is zeker niet waar ook al denken volwassenen dat. Maar moet je eens luisteren. De kinderen die met telefoons zijn opgevoed zijn juist sociaal! En dan loopt je moeder te zaniken dat je op de bank hangt met je telefoon tussen je handen. Ze begrijpt het niet, want je bent juist banden aan het creëren met je vrienden over whatsapp. Ik heb dus eigenlijk gewoon een sociaal leven die ik hoog moet houden.

Mijn moeder is (in tegenstelling tot mij) opgevoed met stoepkrijt en verstoppertje spelen. Hartstikke leuk en heel erg sociaal! Want het feit dat ik laatst op televisie zag dat stoepkrijt verboden is geworden bewijst zeker dat stoepkrijten heel sociaal is. Ik dacht dat ze juist wilden dat we meer buiten gingen spelen maar dat is blijkbaar geen goed plan. Dus lekker blijven appen! Want dat is dus ook volgens de regering heel sociaal.

Ik moet dan wel eerlijk toegeven dat ik misschien lichtelijk verslaafd aan mijn telefoon, maar mijn moeder kan er ook een zijn. Al hoort ze een pingetje op haar telefoon rent ze er naar haar telefoon toe alsof ze usain bolt is. Ze leest het appje en gaat terug typen. Maar als ze eenmaal bezig is met het typen van een bericht is ze wel uren bezig. Daardoor is misschien is een postduif kopen nog een beter idee voor mijn moeder. No offense mama maar waarschijnlijk is die vogel sneller bij haar ontvanger dan als ze zelf een appje typt.

Ik snap sommige ouders trouwens wel. Sommige kinderen zitten inderdaad te veel op hun telefoon. Maar zo ben ik niet. De kinderen die zo zijn zitten op hun telefoon terwijl ze fietsen, douchen, sporten en ga zo maar door. En je kunt alleen douchen met een telefoon als je een waterdichte telefoon hebt (tip van de dag).

Dus mijn advies en conclusie. Blijf allemaal lekker appen en vooral als je jong bent, want dan leer je snel en goed typen. Vooral niet gaan stoepkrijten want de kans dat je een boete krijgt is groot. En als je moeder of vader zegt dat je te vaak op je telefoon zit moet je maar zeggen dat hij of zij gewoon ff lekker in de spiegel moet gaan kijken. Want je bent zeker niet verslaafd! En als je verslaafd bent koop een waterdichte!