Polarisatie en de nuance het woordenspel

Harrie Schröder 20 apr 2017

Polarisatie een veel gehoorde woord in de media en we moeten de nuance opzoeken volgt erna.

Polarisatie ?! Laten we eerlijk zijn veel mensen in het land weten niet eens wat het woord betekent ,uitgezonderd diegene die altijd de nuances willen aanbrengen en zo problemen proberen te verdoezelen en recht proberen te praten wat krom is.
Wie kent niet de uitdrukking “je moet niet alles over één kam scheren ” en ja dat klopt en ja zo is het ook niet bedoeld om het zo te zeggen ,maar zo’n opmerking van je moet niet alles over één kam scheren slaat elke resolute oplossing van een probleem dood.

George Bush zei het al bij zijn bestrijding van het terrorisme “You are with us , or are against us” u bent voor ons , of u bent tegen ons.
Dus daar zit geen woord Spaans tussen en een ieder weet wat en wie er bedoeld wordt. Dus daar kan niemand zich aangesproken voelen met een andere kleur, geloof en of die persoon man of vrouw is.
En dan heb je toch weer van die lieden die zich op één of ander manier tekort gedaan voelen?
Ze voelen zich in hun geloof aangevallen ,ze voelen zich gediscrimineerd en het klopt niet helemaal wat er wordt gezegd. En zo gaan we weer verder met het aandragen van oplossingen van drie keer niks om toch maar de goede vrede te bewaren, met wat vraag je je dan af?
Noord-Korea zou bijvoorbeeld niet mogen worden aangevallen door Amerika volgens deskundigen maar er moet worden gezocht naar een diplomatieke oplossing?
Prima maar als Noord-Korea dan toch ondertussen een atoombom op Amerika gooit? Misschien te lang gewacht of ook dan een nuance aanbrengen?
Turkije en zijn referendum was ook al zoiets, waarom bemoeit de EU er zich er zo mee ,als de Turken denken dat ze er goed aan doen om Erdogan te kiezen laat ze ,maar zorg dan dat er een hoge grensafzetting komt want als zij mogen kiezen mogen wij ook kiezen ,toch, of?

De Engelsen hun ja woord om uit de EU te stappen was hun ja woord en wat zijn we blij dat een Europese kantoor zich nu in Amsterdam zal vestigen want dat hebben we toch maar mooi van de Engelsen afgepikt. Maar hier heb ik het woord polarisatie nog van geen enkele politicus gehoord, toch ,of uit het oog uit het hart?

Het is jammer dat men met woorden loopt te wapperen die afbreuk doen van de kracht van wat men bedoelde te zeggen.
En dat je later na jaren ,dan ook nog niemand bij de oren kunt pakken en kunt zeggen, zonder nuance, “Wat lulde jij toen uit je nek?”