Nederland, het land van (in)tolerantie

Ruben16 4 apr 2017

Terwijl we met zijn allen genoten van een zonovergoten weekend, was het voor een homostel uit Arnhem een weekend met een bittere nasmaak. De ‘hoofdingrediënten’ voor deze bittere nasmaak waren twee handen, één betonschaar en een groepje ‘heldhaftige’ jongeren.

Het is in de 21e eeuw natuurlijk volstrekt abnormaal dat twee personen, van hetzelfde geslacht, hand in hand over straat lopen. Hoe durven ze het in hun hoofd te halen om elkaar de hand te reiken terwijl er een kliekje ‘heldhaftige’ jongeren in de buurt is. Het is in de huidige eeuw natuurlijk de normaalste zaak van de wereld om midden in de nacht met een betonschaar rond te hangen en aan passerende personen, die zich niet aan de Nederlandse normen en waarden houden, een ‘corrigerende tik’ uit te delen.

Het resultaat van de ‘berisping zal in ieder geval een waarschuwing zijn voor toekomstige voorbijgangers die zich niet aan de Nederlandse maatstaven houden: de ene ’flikker’ mist enkele voortanden en heeft een gescheurde lip, terwijl de andere ‘flikker’ doodsangsten heeft uitgestaan en gevreesd heeft voor het leven van zijn geliefde. Ondanks hun ‘heldhaftige’ actie wordt het kliekje vastgezet door politieagenten die zich, net als hun collega’s, natuurlijk opnieuw schuldig maken aan etnisch profileren.

Terwijl de hoeders van onze maatschappij onterecht aan het ‘brommen’ zijn, posten een aantal BN’ers ‘potenfoto’s’ met de tekst: ‘#allemannenhandinhand’. Het is ontzettend laf om de ‘beschermers’ van de Nederlandse normen en waarden op deze manier te provoceren, terwijl ze niet meer in staat zijn om een corrigerende tik uit te delen. Het wordt tijd dat er meer personen zoals het kliekje opstaan, personen die niet schromen om met een betonschaar te zwaaien en opkomen voor de Nederlandse normen en waarden.

Of ik dit serieus meen? Natuurlijk niet. Ik begin me ondertussen ontzettend te storen aan bepaalde medemensen. Het is pijnlijk om te zien dat ‘moderne’ jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar gebruik maken van een betonschaar om hun, volstrekt achterlijke, idealen te realiseren. Maar wij, de kinderen van één van de progressiefste landen in de wereld, mogen nooit buigen voor deze vorm van zinloos geweld. Wij moeten dit soort ‘barbaren’ laten zien dat we deze vorm van geweld verachten en dat we leven naar de normen en waarden die de standaard horen te zijn in de huidige eeuw. Wij moeten laten zien dat we opkomen voor de Nederlandse kernwaarden: vrijheid, gelijkheid en solidariteit.