JE BENT EEN RACIST Deel 4 Laatste

ChristopherBrandwijk 10 apr 2017

Want het leven draait niet om geld, het draait om de waarden die wij geven aan elkaar als mensen. Leven draait om de liefde die wij mogen ervaren. Het leven draait om dat er naakt door een straat gerend kan worden en er om word gelachen en gegierd. Het draait om vrij zijn. Nederland, luister naar de doden, die gebloed hebben voor u. Luister naar de echoën van de geschiedenis, het goede en het kwade. Het kwade in het goede maar ook naar het goede in het kwade. Het is belangrijk om niet de geschiedenis zich te laten herhalen. Geen tweede invasie van het Ottomaanse rijk of het Perzische. Dat we leren te begrijpen wat cultuur nu werkelijk is en hoe diep deze wortels zich nu werkelijk vestigen.

Begrijp dat een donkere man, net zo goed een racist kan zijn, begrijp dat mensen allemaal bevooroordeeld zijn. Snap dat we niet iedereen hoeven te mogen en snap dat we dit van elkaar moeten leren te accepteren, want als je de deur weet te vinden, dan kan je ook weglopen.

Leef, Nederland ik houdt van jou en lief met het besef waar voor gestreden is. Leef met het begrip van de informatie die u gegeven is, van wetenschap op alle vlakten en besef dat er geen waarheid is dan die u voor uzelf vormt en dan komt u erachter dat wij allemaal niet zo veel van elkaar verschillen, maar ook dat er nog een hoop moet veranderen op de wereld, wat niet altijd leuk is om te zeggen of te doen.

Veel liefs, Christopher