JE BENT EEN RACIST Deel 1

ChristopherBrandwijk 10 apr 2017

Dat krijgt u vaak te horen, als u zich uitspreekt als een blanke man of vrouw tegen een niet blanke man of vrouw. Want u mag als blanke geen mening hebben over een andere ras. U mag als blanke niet boos woorden wanneer er een aanslag gepleegd wordt op een bepaald politieke ideologie., u mag dan uw woede niet onder worden brengen. Wat moeten wij anders doen, als zelfs onze woorden tegenwoordig de strop krijgen? Waar gaat het heen, waar stopt het? Apartheid is al decennia lang opgeheven. De mensen die leefde onder de apartheid zijn nu al met pensioen.

Ik vraag mij nu af, zeker in het geval van een zwarte man, of er nog donkere mannen zijn die zich beroepen op ‘’racisme’’ maar volgens mij zijn die er moeilijk te vinden die er echt nog onder lijden. Die er echt onder lijden als zij een baan willen hebben en dat er in hun gezicht word geroepen ‘’we nemen u niet aan omdat u een neger bent’’. In de zakenwereld, in business, daar draait het om geld en als iemand bekwaam is dan zal hij de positie krijgen. Als iemand zich heeft bewezen dan zal deze aangenomen worden. Ik dacht dat we dit allemaal al gehad hadden, maar nu speelt het weer in anno 2017.

Maar waarom speelt het allemaal weer? Ik weet donders goed waarom en u ook. Net ook de reden dat vrouwen rechten weer in opspraak zijn, waarom religieuze achtergrond weer in opspraak is, waarom al onze normen en waarden weer in opspraak zijn en dat heeft allemaal te maken met wat er zestien, jaar geleden gebeurden. Zestien jaar geleden, werd een land, ver hier vandaan, geraakt in een wel bekende stad. Twee vliegtuigen, gekaapt door mannen, die zich borden in twéé wolkenkrabbers. Een symbool naar het westen dat er geen vrede op aarde is, dat wij hier, ook geraakt kunnen worden door de oorlogen die zich buiten ons continent zich afspelen. Dit samen met de groei van informatie bronnen, de groei van het internet en mogelijke communicatie middelen. De geboorte van websites zoals, myspace, youtube, hyves en facebook. De groei van sociaal media en we zitten nu allemaal in een climax. We zijn overspoeld met informatie en zien door de bomen het bos niet meer en daar word nu misbruik van gemaakt.

Op deze wereld zijn niet alle bevolkingen poes lief en aardig. De afgelopen decennia heeft het westen vijanden gemaakt, waar wij nu als burgers de consequenties van beginnen te zien. Maar het zijn niet de ouderen die dit allemaal zien gebeuren, maar de jeugd, de verbonden jeugd.