Hoofdstuk 4

Zoals elke puber krijg je seksuele voorlichting. De lessen waarbij je docenten hebt die alles in geuren en kleuren uitleggen en de jongens gekke opmerkingen maken. Je begint er zelf ook over na te denken en zet elke dag een stapje richting volwassenheid.

Het was de eerste les biologie na de vakantie. Ik wist al ongeveer wat er ging komen…Hoofdstuk vier. Ik ging, zoals altijd, rustig zitten en de docente begon te praten. We moesten een talkshow bekijken over SOA’s. Kortom, als je het doet, dan ga je dood. Doe het altijd met een vuilniszak om, maar pas wel op, want als die vuilniszak scheurt, dan ben je alsnog dood. Dat was de conclusie die ik uit deze les trok.

Twee dagen later hadden wij weer biologie. Ik ging weer rustig zitten en nam mijn boeken op de bank. De docente ging met grote enthousiasme vertellen over de mentale ontwikkeling die men doormaakt gedurende de puberteit. Timo zat ondertussen te spelen met twee poppetjes en zat te glunderen als een klein kind. De docente zei ondertussen: “Meisjes zijn vaak meer volwassen dan de jongens. Je ziet het hier ook heel duidelijk, omdat Timo met twee poppetjes aan het spelen is, zoals bij een poppenkast. Dat doen kindjes van vier of vijf jaar….en Timo!” Natuurlijk was Timo er niet gelukkig mee, maar goed, eigen schuld.

Nu zijn we al zo ver gekomen met de lessen dat we aangekomen zijn bij het lichaamsdeel wat het meest waard is: ‘de penis.’ De meeste vrouwen zullen wel weten hoeveel die dingen waard en hoe geweldig ze kunnen zijn. De docente begon, zoals gewoonlijk, met grote enthousiasme te vertellen hoe heel dat gebeuren daar onderen werkt. De jongens zaten lichtelijk onderuit gezakt en zaten spelletjes te spelen op hun telefoon. Die docente, die penissen zeer leuk vindt, begon over erecties te praten. De jongen, die letterlijk een wandelende encyclopedie is voor condooms en penissen, schreeuwde dwars door de klas: “ODOL! Ontzettend dikke ochtendlul!”

Hoofdstuk vier is helaas nog niet voorbij, maar uit al deze gebeurtenissen kun je opmaken dat het een lastig thema is om over te praten. Is het niet normaal dat mensen zich voortplanten, zoals elk ander wezen op aarde?