Beste Ja-stemmers

Boris de Groot 6 apr 2017

Met bewondering heb ik het enthousiasme aanschouwd waarmee u een ferm ‘Ja’ hebt gegeven aan uw grote leider. Alle begrip hiervoor. Ik besef dat u al jaren een enorme last met u meedraagt. De wetenschap in een land te moeten wonen met een grote verscheidenheid aan politieke partijen en ongeremde meningen. Je moet het maar kunnen opbrengen.
Ik gun u de nieuwe kans die nu voor u opdoemt. Ontketen u van dat ene paspoort die u alleen maar de last van economische privileges biedt die u jarenlang hebt moeten ondergaan. Privileges die u onder de bezielende leiding van uw grote leider met zekerheid niet krijgt opgelegd. Gooi af die ketenen en laat achter dat land waar u zich nooit heeft thuis gevoeld en elke dag in angst hebt doorgebracht. Ga! Ga naar het land van uw grote leider en laat u leiden.
De kracht die u moet hebben gehad om het zo lang vol te houden. Gelukkig kon u veel steun vinden bij uw medelotgenoten. Dicht bij elkaar blijven en zo min mogelijk in de buurt wonen van de volgelingen die onder het juk moeten leven van al die verschillende leiders. Leiders die het volk terroriseren met hun demagogisch gepolder.

U zult nog heel even geduld moeten hebben. Uw grote leider is officieel nog niet helemaal de grote leider. Uiteraard weet u wel beter. Uw grote leider heeft namelijk wel al de kracht gevonden om over enige tijd ook tegen de rest van de wereld te kunnen zeggen dat zijn volk hem als grote leider wil. Niets staat u vanaf dat moment nog in de weg. Alhoewel. Het vraagt enige moed om het kille land waar u zo ongelukkig bent te kunnen ontvluchten. Moed die u zeker kunt opbrengen met de wetenschap dat uw grote leider u met veel enthousiasme in zijn armen gaat sluiten.

De komende weken leef ik met veel bezieling met u mee. Ik bid elke dag voor uw grote leider. Ik bid elke dag voor het feit dat uw grote leider u straks ook echt als uw grote leider mag leiden. Ik bid voor u. Moge u inderdaad de moed vinden om dit kille land achter u te laten en uw pelgrimstocht te beginnen die u terug naar uw warme vaderland gaat brengen. Moge u in uw vaderland wel op kunnen bouwen hetgeen u de afgelopen decennia niet is gelukt. Moge uw Ja-stem tot in de eeuwigheid doorklinken en u dagelijks laten herinneren aan uw victorie.