1 goedemorgen!

Ratfish 14 apr 2017

Hoewel wij Hollanders veel horizon hebben in vergelijking met de gemiddelde wereldburger, zijn wij notoire klagers. Dit beseffende ben ik er zelf ook een, al zijn mijn klachten particulier en soms hardnekkig. Zo kan ik niet uitstaan dat iemand ‘1 goedemorgen’ durft te zeggen. Zijn er soms 2 goedemorgens? ‘Goedemorgen’ is geen zelfstandig naamwoord mensen, dat is wetenschappelijk bewezen.

Taalverbeteraars zijn onsympathieke mensen, iets dat ook wetenschappelijk is bewezen, maar dan in het damesbladensegment van de pretstudies. U ziet het, ik ben er zelf ook een. Ergo, een klager en een taalnazi, maar u leest nog steeds verder. Wist u bijvoorbeeld al dat ik last heb van slaapproblemen en daardoor graag naar de nachtradio van NPO1 wil luisteren?

Vannacht hoorde ik bij de dienstdoende deejay van WNL een item dat aan het satirische Radio Bergeijk deed denken, maar dan echt. Een ronkende jinglestem kondigde aan: ‘Wat gebeurde er vandaag in het verleden?’ En toen bleek dat het nieuws van 12 april ooit werd gedomineerd door Jan Smit. Iets met zijn oma, en dat kwam op nummer 1.

Gelukkig kan het altijd erger. Een bloedhekel heb ik aan die onnozele sticker die je van de kassière op je bierkrat moet plakken bij het verlaten van de supermarkt. Daar staat ‘betaald’ op. Dûh! Alsof het een cartoon van Kamagurka betreft. Nou, deze slapeloze klager, taalnazi en gratis drinker wenst u heel veel goedemorgens.