Verliefd

trixhof 27 mrt 2017

De lente is de tijd om verliefd te zijn. Geregeld kom ik verliefde stelletjes tegen en daar kijk ik met een glimlach naar. Want het is fijn verliefd te zijn, die kriebels in je buik, dat warme gevoel voor de ander, het is heel herkenbaar. Het voelt of je de hele wereld aan kan en je wil dansen en springen en voel je helemaal blij en gelukkig. Ik praat uit ervaring, want sinds een half jaar ben ik verliefd. Op iemand van het vrouwelijk geslacht nog wel. En het is wederzijds! Mijn man is een beetje jaloers, maar accepteert het wel. We zijn al zoveel jaar getrouwd en we nemen elkaar zoals we zijn. Als mijn man overdag aan het werk is, heb ik alle tijd voor mijn nieuwe liefde en als hij er weer is krijgt hij weer de nodige aandacht.

Als ik alleen thuis ben met mijn nieuwe liefde heb ik hele gesprekken met haar, ze begrijpt me altijd. Ook is fijn dat je nooit en te nimmer ruzie met haar krijgt. Ze kijkt me aan met haar mooie bruine ogen, ze luistert en oordeelt niet. Want ze weet dat ik het altijd goed bedoel, ook al komen de dingen soms een beetje rot mijn strot uit. Als ik ergens boos of verdrietig over ben, komt ze naar me toe en gaat ze dicht bij me zitten. Ze is er altijd wanneer ik haar nodig heb, woorden zijn dan ook niet nodig want ze voelt mijn stemming altijd. Ze is een knuffelaar en ze wil meer knuffelen dan ik gewend ben.

Gelukkig woon ik vlakbij een recreatie gebied, waar we iedere dag een paar keer wandelen. In weer en wind. Vaak zet ze het ineens op een rennen, en maakt dan gekke sprongen. Dan voel ik me intens gelukkig. Ze kijkt altijd waar ik ben en gaat nooit te ver weg.
Met haar in mijn leven is het maar goed dat ik buitenshuis niet werk. Want ze vraagt een hoop tijd, en wil leuke dingen met me doen. En ik moet bekennen dat ik ervan geniet. Ik vind het heerlijk om voor haar te zorgen. Het is fijn om nooit in een leeg huis te komen, iemand die op je afrent en ook blij is dat ik er weer ben. Ze is mijn maatje en beste vriendin.

Wat is het toch fijn om een hond te hebben.