Vergeten problemen

Vergeten problemen

De mensheid is goed in veel verschillende dingen, zoals denken, genezen, ontwerpen maar helaas ook erg goed in vergeten. Wij denken soms te veel vooruit, dan vergeten we ook snel wat we zouden oplossen. Neem nou als voorbeeld de gaswinning in Groningen, er is bijna niemand die daar nu nog aandacht voor heeft, omdat de aandacht er niet meer fel op staat en veel mensen het zijn vergeten. Behalve de slachtoffers natuurlijk, voor hun is dit een erg traumatiserende ervaring. Er is gelukkig nu een klein wonder gebeurd, want uit het niets kwam in het nieuws dat het bedrijf, verantwoordelijk voor de bevingen eindelijk niet alleen de fysieke schade gaat vergoeden maar ook de emotionele schade. Dit nieuws is een erg goed teken dat we dit probleem niet vergeten zijn.

De mensheid is goed in veel verschillende dingen, zoals ontdekken, onderzoeken, verzorgen maar helaas ook erg goed in vergeten. De andere wezens op deze planeet zijn daar dan ook de dupe van. Neem nou als voorbeeld de panda, die al jaren wordt bedreigd en zijn leefgebied kleiner wordt gemaakt. Wij behandelen dieren alsof ze minderwaardig zijn. We houden koeien puur om ze te misbruiken, om hun melk, wat bedoeld is voor hun kalveren, af te nemen en als niet meer van nut zijn te vermoorden. Dieren hebben ook een leven, gevoel en liefde. Toch lijkt het, dat wij dit erg vaak vergeten. Hierbij zeg ik helemaal niet dat iedereen vegetariër moet worden, maar we moeten wel voorzichtiger zijn met onze mede aardbewoners. Gelukkig is er het WNF, die ervoor zorgt dat dieren dezelfde rechten hebben. Dus de dieren zijn we ook nog niet vergeten.

De mensheid is goed in veel verschillende dingen, zoals leren, discussiëren, helpen maar helaas ook erg goed in vergeten. ‘Leren van de geschiedenis’ vergeten we ook erg vaak, in de breedste zin van het woord. In de politiek is het erg opvallend. Vroeger had de minister-president het over normen en waarden. En nu is het zo dat als de ministers het niet eens zijn met elkaar, dat ze tegen elkaar beginnen te schelden. “Dat is toch niet normaal man!”. Zo ook bij de vluchtelingen crisis. We hebben dit al meegemaakt, zonder dat we het door hebben. In de Tweede wereldoorlog kwamen er heel veel buitenlanders naar ons land, gevlucht voor hun geloof. Klinkt dat niet een beetje bekend? Maar ja, zo’n dwaas als Hitler komt gelukkig niet meer aan de macht, toch?