Omzien

Laatst keek ik het journaal. Er werd van alles verteld, maar over één verhaal bleef ik maar denken. Er was namelijk een jongetje dood gevonden in zijn huis. Hij was nog maar 10 jaar oud. De vader van het jongetje had zijn zoontje dood aangetroffen en dit gemeld. Er werd gelijk onderzoek gedaan en de vader van het jongetje werd gearresteerd. Velen vroegen nog rond in de buurt wat voor een gezin het was en of er iets was opgevallen de laatste dagen, maar dat was niet het geval. Er waren volgens hen geen heftige ruzies of dergelijke geweest. Het verbaasde hun echt dat dit gebeurd was.

Maar wat als de vader van dit jongetje niet voor niets is gearresteerd en echt de schuldige is? Van mijn vader zou ik dit nooit verwachten, maar stel dat hij echt in staat is dit soort dingen te doen. Wat kan ik er dan tegen doen?
Is het de bedoeling dat ik dan zelfverdedigingslessen neem of zoiets, gewoon standaard lessen…? Puur om mezelf te kunnen beschermen in huis? Als dit echt nodig zou zijn, zou dit dan helpen?
Ik denk dat we beter kunnen kijken naar de mensen om ons heen..

Volgens de buurt zou vader nooit zijn zoontje wat aan doen. Hij deed altijd lief naar zijn kind. Maar wat als de buurt toch niet zo goed door had wat zich in dat huis afspeelde? Misschien waren er echt problemen bij dit jongetje thuis. Misschien hadden we het wel kunnen voorkomen, als de buren wisten hoe het er echt aan toe ging.

Het is niet zo raar als zij niet alles delen. Ik deel ook niet zo veel met mijn buren. Ik hoorde laatst van mijn moeder dat onze buurvrouw een week in het ziekenhuis had gelegen met een tia, heb ik ook niets van meegekregen. Eigenlijk is het best raar dat we ons allemaal afzonderen, alleen echt weten wat er gebeurt met de personen in jouw eigen huis. Waarom?

Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat wanneer je haast geen contact hebt met je buren, jou ook zo iets vreselijks overkomt. Maar ga maar eens na of jij zoveel contact hebt met de mensen in je omgeving. Of je weet wat jouw buren bezig houdt in het dagelijks leven. Want is het niet handiger als we wat meer contact hebben met de mensen in de omgeving in plaats van alleen maar aan onszelf denken?