Nooit van je ouders gehouden?

Harrie Schröder 13 mrt 2017

Je moet toch wel een heel sneu persoon zijn als je je ouders geen onbezorgde oude dag gunt.

Gemiddeld zouden de ouderen het goed hebben , gemiddeld staan ze er beter voor , gemiddeld krijgen ze meer alzheimer en gemiddeld sterven ze in meer eenzaamheid en aan kanker.

De jongeren van nu worden ondervraagt wat ze vinden van de ouderen die opkomen voor de AOW terug naar 65 jaar waarbij wordt voorgeschoteld dat de ouderen van nu in welvaart leven en de hele dagen in sjieke restaurants zitten en daarna op hun elektrische fietsen rondjes rijden op zonnige dagen en het geld maar laten stromen in tropische vakantie landen.

En ter ondersteuning van dat alles toont men een “reportage” waarin ouderen met hun koffer op Schiphol staan en op vakantie willen , wel buiten het seizoen maar dat doet er ff niet toe.
Ik kan me dan voorstellen dat de alles wat ze maar willen, kunnen krijgende ,jongeren met al de mogelijkheden die ze nu hebben jaloers zijn. Ze moeten nog zo lang voor dat dat zij aan de beurt zijn als ze met 24 of nog later van school komen.
Maar…ik kan me heel goed voor de geest halen hoe het zou voelen als ik nu ook hun leeftijd had en zoiets werd aan mij voorgeschoteld alsof je ouderen altijd maar gefeest zouden hebben en maar op vakanties gaan en maar op terrasjes zitten en wijntjes zitten te lurken.

Toch zijn het wel zwakke broeders onder de jongeren die altijd de ogen schijnbaar vol zand hebben gehad en niet hebben gezien en nog niet zien, dat de werkelijkheid voor de meeste oudere toch wel anders is dan men wil doen geloven.

Men hoeft dus de ouders nu niet eeuwig dankbaar te zijn voor alles wat ze hebben moeten laten om jouw je studie te gunnen die ze zelf niet hebben kunnen volgen omdat er geen geld was toen.
Men hoeft ze ook niet op je blote knieën te bedanken en zeggen dat je er altijd nu ook voor hen zal zijn zoals ze er ook altijd voor jou waren.
Men hoeft zich niet te verontschuldigen dat men ff geen tijd voor ze had.

Allemaal onzin ,dat hoeft men allemaal niet te doen, maar als een jonger ondervraagde zegt dat het wel allemaal minder kan voor de oudere snap ik zijn gedachte gang wel en kan me verplaatsen in zijn leeftijd alleen kan diegene "denk ik "zich niet verplaatsen in mijn leeftijd en zwets die persoon dan volgens mij dan ook maar een beetje uit zijn nek.

Eeuwige dankbaar is onzin ,maar de laatste verval jaren die hen te wachten staan gun je ze toch? of waren ze slechte ouders voor je …,dat zou ook kunnen.