Kieskeurig

Iedereen kent het wel, je bent al een poos uit de running. Je laatste relatie is inmiddels een lange tijd uit. Tot nu toe kwam je erdoorheen met veel lekker eten en wijn. Maar, ook jij hebt je behoeftes, dus graai je op een avond in je nachtkastje. Je gaat liggen en sluit je ogen. Bzz.. Bz.. Bz..b…Huh? Shit de batterijen zijn op! Wanneer je recht op in bed gaat zitten zie je de reflectie van jezelf in de spiegel. Dit is de interventie die je nodig had en dus besluit je actie te ondernemen.

Het is tijd voor een nieuw persoon in je leven. Je besluit Tinder een kans te geven.
Wanneer je een account opent word je gelijk gevraagd om iets over jezelf te vertellen zodat je toekomstige dates kan imponeren. Technisch gezien is het bedoeld om jezelf beter toe te lichten, maar we weten allemaal dat het daar niet om draait. Je zou eerlijk kunnen zijn op je profiel en zeggen dat je al drie weken je benen niet hebt geschoren, momenteel studievertraging hebt en pas ontslagen bent bij je job. Waarschijnlijk gaat dit echter niet tot succes leiden en dus besluit je de waarheid om te buigen en beeld je jezelf zo mooi mogelijk uit.

Na wat ellenlang swipen lijkt te zijn ben je beland bij een aantal matches. Na zorgvuldige communicatie van beide kanten (je leest berichten minstens 5 keer voor ze te versturen) besluiten jullie om af te spreken. De eerste date is met een blonde jongen genaamd Geert. Jullie hebben afgesproken voor drankjes maar je bent te afgeleid om naar zijn gespreksstof, die vrij eentonig is, te luisteren. Is dat uitgroei? Op zijn profiel stond dat hij van nature blond was.. Om de eerste date snel te vergeten spreek je af met Mark. Mark is heel gezellig, claimt een echte gentleman te zijn maar laat je vervolgens wel je eigen drankjes afrekenen. Niet dat hier iets mis mee is, het is enkel conflicterend met wat hij eerder zei. Zal Jesse dan toch je perfecte match zijn? Jullie spreken af en het lijkt wel alsof hij jullie eerder contact vergeten is. Zijn levensverhaal lijkt enkele discrepanties te hebben.

Je bent er klaar mee en verwijdert Tinder. Je gaat zitten en realiseert je opeens dat je nog niet klaar bent met verkapte beloftes, schijncharmes en ongemakkelijk daten..

15 maart nadert.