Filmhuis of folterkamer?

Pierre Chanson 1 mrt 2017

Minuten lang het slurpende geluid van een rietje in een lege beker Cola. Wat is Harry Potter aan het doen? Afgewisseld met het roeren van ijsklontjes, probeert hij tevergeefs bevroren water met zijn plastic toverstaf om te toveren in frisdrank?
Gelukkig verstomt dit geluid niet veel later door vliegende robots en aliens. Je bent er weer ingetrapt want de poster zag er zo vet uit. De bekendste metropool van de wereld wordt ook deze keer grondig verbouwd. Ruim 2,5 uur lang.

Zonder pauze.

Plaatselijke architecten zijn Ironman en de Hulk. Het zilveren ruimteschip matcht mooi bij die roestkleurige brug. Lang kun je niet genieten van het contrast, want alles explodeert. Altijd. Zelfs als een taxideur hard wordt dichtgeslagen. Alles verdwijnt in het blauwe diepe water. Vanaf dit moment zit je hier niet meer vrijwillig.

Eenzame opsluiting.

Links of rechts? Uitgangen zijn vakkundig gebarricadeerd met dozen popcorn, zakken M&M’s en beugelflessen bier. Daar komen de kolkende rivieren die natuurlijk uitmonden in een waterval. Als de pijn echt ondragelijk wordt doet de cipier de lampen aan en zet hij zo de celdeur op een kier. Samen met de hele zaal trek je sneller een sprint dan Usain Bolt naar de plee.

Je zat niet alleen in de isoleercel.