De vier beste MP’s die Nederland nooit zal hebben

Timmie 13 mrt 2017

Salinero
Ruin met internationale allure. Uitgelezen kandidaat voor een Bos/Cohen-constructie uit 2003, met Marianne Thieme als lijsttrekker en Salinero de kandidaat-premier. Met Salinero aan het roer vervaagt de grens tussen mensen-en dierenrechten. Prachtig toch, als moeder de vrouw tijdens het uitlaten zonder scheve gezichten gewoon even lekker de voortuin van de overbuurman mag onderschijten. Wel opruimen! Of dat je zelf ongegeneerd de halve wijk om vijf uur ’s ochtends kunt wakkerkakelen. Heerlijk! En kannibalisme? Geen probleem! Het is eten, of gegeten worden.

Ismail Ilgun
Treiter/hoodvlogger. Tuig van de richel (dixit Mark Rutte), en verder bedreven in het bedreigen van vrouwen en schijt aan de hele wereld hebben. Kortom, niks dat een MP-schap in de weg zou moeten staan. Je wordt er zo president van de Verenigde Staten mee. Toen ik voor het eerst zijn naam in combinatie met de term hoodvlogger voorbij zag komen deed mij dat eerlijk gezegd meer denken aan een verontruste burger die met gevaar voor eigen leven verslag doet van platgebombardeerde straten in Aleppo, Raqqa of Mosul. Maar goed, in Poelenburg zal de bus vast af en toe ook niet op tijd rijden. Volgens raplabel Top Notch de stem van een generatie, dus eigenlijk een soort Lena Dunham zonder white privilige.

Hodor
De vleesgeworden opofferingsgezindheid en misschien een tikkeltje intellectueel uitgedaagd. Eenmansleger avant la lettre. Hield in z’n eentje een opgevoerde horde White Walkers buiten de deur, en dat waren in de middeleeuwen toch een beetje de asielzoekers van nu! Zou een uitstekende tandem met Geert Wilders vormen. Klein minpuntje: staat met zijn mantra ‘hold the door, hold the door!’ wel lijnrecht tegenover het opendeurbeleid van Angela Merkel. Kan voor fricties zorgen binnen de doorgaans solide Nederland/Duitsland-betrekkingen.

Eddy Wally
Authentieke duizendpoot, want: charmezanger, autodidactisch sinoloog. Deed al zaken met China in de nadagen van de Culturele Revolutie. De liefde van Wally voor China ging ver. Zo schreef hij bijvoorbeeld met Shanghai Amai een ode aan het land. Eddy’s kennis van de Chinese markt was in deze tijden van oprukkend Geel Gevaar meer dan bruikbaar geweest. Die Chinezen zijn verdomme niet te stuiten man! Het zijn net blanken! Wally tuigvlogde trouwens reeds toen Ismail Ilgun net zindelijk was. Bewijs op YouTube! (Van Wally’s vlogs dan hè. Dat Ismail zindelijk zou zijn is nooit op beeld bevestigd).