chocolade

trixhof 15 mrt 2017

Voor honden is chocolade levensgevaarlijk. Vooral pure chocolade. Het stofje dat erin zit en voor ons zo goed is, is voor honden dodelijk. Hoe meer cacao, hoe slechter voor de hond.

Het is zaterdag en morgen is mijn man jarig. Ik besluit voormijn man een groot hart van pure chocolade te kopen omdat ik weet dat hij dat lekker vindt. Het wordt mooi ingepakt en thuis verstop ik het onder het bed, want daar komt mijn man niet. Hij niet…

In de middag zijn we een paar uurtjes weg en bij thuiskomst ligt de hond schuldig in haar mand. Met argusogen kijk ik rond, want dat ze iets gedaan heeft wat niet mag is duidelijk. Even later zie ik het mooie inpakpapier liggen zonder chocolade. “stom beest” mopper ik boos.

In de loop van de avond gaat ze raar doen. Ze begint te bibberen en kan niet meer lopen. We vragen ons af wat er aan de hand is en dan denk ik aan de chocolade. Want ik had weleens gelezen dat het slecht is voor honden. Maar ze eet alles wat los en vast zit, dus zal het daar toch niet van komen?

Ik bel de dierenarts en als hij hoort dat ze een groot stuk pure chocolade op heeft moeten we direct komen. Het is 23.00 uur als we er zijn en inderdaad is het de chocolade. Het is te laat om iets te doen, want het zit al in haar bloedbaan. Als we direct waren gekomen had hij een braakmiddel kunnen geven. Ze moet aan het infuus. De dierenarts gaat bellen voor overleg en hij adviseert om onze hond naar een kliniek te brengen waar ze constant onder controle staat omdat het niet zeker is of ze de nacht zal halen.

Dat wil ik niet. Als ze dood gaat, dan thuis waar ik bij haar kan zijn. We krijgen een spuit mee die we moeten geven als het heel slecht gaat. Om 8.30 uur wordt ze weer verwacht als ze de nacht overleefd. Het wordt een lang nacht maar ze haalt het. De andere dag gaat ze de hele dag aan het infuus en ze is behoorlijk ziek en zielig. Om 17.00 uur mag ik haar wil ophalen en mee naar huis nemen. De schrik zit er goed in.

Vanaf nu dus heel goed uitkijken met chocolade, want dit hoop ik nooit meer mee te maken.