Buitenaards leven bestaat?

Laatst kwam het weer op het nieuws, er is weer een nieuwe planeet ontdekt. Maar deze planeet is niet zomaar een planeet, bij deze planeet komt buitenaards leven verschrikkelijk dichtbij.
Volgens het nieuws is de zogenaamde planeet ‘Proxima b’ een planeet waar mogelijk vloeibaar water stroomt.

Ik vind dat dit echt goed nieuws is. Want dit betekent dat de wetenschap echt vooruit gaat. Er worden steeds meer planeten ontdekt. Maar zo’n ontdekking is wel geweldig. Er zijn wetenschappers die het er over hebben om er over ongeveer 20 jaar al een reis naar te maken. Ook al hebben wij als normale burgers er vrij weinig mee te maken, vind ik het alsnog fijn om te horen dat er zoveel aan het buitenaards leven wordt gedaan.

Zo’n reis gaat wel 30 jaar duren, want in de ruimte ligt alles gewoon heel ver van elkaar.
Dus het is nog steeds niet eens zeker of er water op die planeet stroomt.
Mensen hebben het er altijd wel eens over. Bestaat er eigenlijk wel leven buiten onze aarde en is buitenaards leven eigenlijk wel mogelijk? Ja. Ik vind van wel. Ook wetenschappers hebben al bepaalde dingen ontdekt en er zelf over gezegd, maar ook ik vind van wel. Want als er planeten worden ontdekt waar bijna zeker van is dat er leven op bestaat, dan vind ik van wel.

En dan heb je natuurlijk de eigenwijze mensen die denken dat ze het zelf allemaal het beste weten. Die dan zeggen dat het niet mogelijk is, ook al is bewezen van wel. Soms kan ik me echt irriteren aan dat soort mensen. Gewoon zo arrogant alsof ze het alleen zelf goed hebben en niet naar een mening van een ander willen luisteren. Of juist precies andersom.
Van die mensen die het hebben over aliens. Want dat vind ik dan weer onzin. Dat buitenaards leven een ding is, dan weten we nu. Maar dat er wezens bestaan, oftewel aliens, dat niet. En dat is ook zeer onwaarschijnlijk.

Dus al vind jij jezelf als een van deze twee typen, dan, allereest, heb je het mis, en vind ik dat je je mening moet veranderen, en iets reëler moet zijn. Want ik vind het eerlijk gezegd onzin.

Kortom, iedereen heeft zo zijn mening, ik ook, maar niet alles is juist en niet alles is onzin.