‘Verboden vruchten’

Arthur Ottenhof 6 feb 2017

In een tijd van frictie en broze grenzen lijkt het wel alsof kennis van goed en kwaad verwikkeld wordt. Zie nieuwe leiders en politiek trachtenden als Trump, May, Wilders en zelfs de satanische dominee uit de Nederlands getinte kaskraker Brimstone. Zij maken deel uit van het geheel dat nu brandhaard heet. Over welk stukje aarde valt immers nog te twisten. Ja, die adembenemende landschappen uit BBC’s Planet Earth II, daar heeft de mensheid het nóg niet verpest. Jongemannen van mijn leeftijd dachten vroeger in de tijd van de VOC aan ontdekkingsreizen. Ongerepte landschappen zien, en de daarbij horende dieren, temperaturen, ziektes, maar zeker exotische vrouwen. De handel lieten ze aan de ouwe rotten over.

Het grootste kwaad heeft zijn grootste toren in het stukje Amerika dat het meest bekend is; New York City. De grootste rotte appel komt tenslotte uit de Big Apple. Waag het niet om immigrant te zeggen, ook al zijn negen van de tien New Yorkers immigrant. Wellicht is Donald J. Trump wel de appel en de slang ineen. Meng de rode appel maar eens met de groene slang en je zult zien dat je de goudgeelkleurige tint krijgt die precies lijkt op de haardos van Trump.

Ergens, rond 15 maart geloof ik – weet ik veel, ik ben immers maar een student van 20 die geen verstand heeft van politiek – zijn er de Nederlandse verkiezingen. Hoe ik het zie, is dat je ongeschikte lui krijgt voorgeschoteld, en daar moet je dan maar op stemmen. Rutte kennen we, dat is een softie. Maar is het niet zo dat voor een nietszeggend land als Nederland gewoon een softie meer dan prima is? ‘Oh, you’re from Holland! Yeah, I’ve been to Amsterdam!’, zou menig Amerikaanse tiener zeggen. En op de vraag wie de minister-president is, zou de gemiddelde voor een spelshow ingevlogen botoxpop met een Amerikaans paspoort zeggen: ‘Arjen Lubach’.

Doet het er allemaal toe; die opgefoktheid anno nu? In Amerika zouden ze in meer staten dan alleen Colorado en Washington wiet moeten legaliseren. De overwerkte en gestresste mensen zouden meer relaxed worden. De Mexicanen zouden een gouden, legale handel hebben. Er zouden drugstores geopend worden, kortom meer banen voor de Amerikaanse burgers.
En Nederland, wat zou Nederland dan moeten doen? Wij zouden ons wat kunnen terugtrekken. Niet gewillig je kop boven het maaiveld uitsteken waar Trump de onkruidwieder en Poetin de heggenschaar vasthouden. Doe je bijnaam eer aan en blijf de Lage Landen.