Op z`n zachts gezegd !

Harrie Schröder 13 feb 2017

Dus op z`n zachts gezegd ,dat het meeste allemaal gelul is wat er wordt gezegd in deze verkiezingstijd.
De Groningers krijgen nu ineens een betere schadevergoedingsregeling? terwijl er meer dan 50% aan gelden oplost aan?
De zorg krijgt er miljoenen bij? voor wat vraag je je dan af ,om misschien peperdure verzorging tehuizen te bouwen want eenvoudige bejaardenzorg is niet meer in. Nee… hoor, het geld zou nu “alweer” naar de handen aan het bed gaan ,maar wordt wel eerst verdeeld boven aan de ladder en de kruimels die dan naar onderen dwarrelen mogen dan verdeeld worden.

Miljoenen worden er gereserveerd voor meer veiligheid en defensie om de burger gerust te stellen. Maar sommige burgers waren altijd al ongerust ,alleen door bezuinigingen op politie en justitie doet half Nederland zo langzamerhand `s avonds de rolluiken en gordijnen toch maar voor de zekerheid dicht.

Defensie zou na de verkiezing van Trump weer op peil gebracht moeten worden en dan Europees moeten worden aangestuurd. En wie moet dan het Europese leger aansturen ,Duitsland misschien ,want Duitsland zou toch nooit accepteren dat bijvoorbeeld een Letland of een andere voormalige oost-blok land over hun leger gaat.
Onze defensiebudget is ruim voldoende om de jongens en meiden van de straat te houden die nog denken dat we een land met atoomwapens die ons wil aanvallen kunnen tegenhouden.
Er zijn plenty andere mogelijkheden te bedenken voor als men al denkt dat we zogenaamde “vredes” missies moeten uitvoeren in andere landen om de bevolking te helpen.

Maar toch …na de verkiezingen hoop ik toch wel dat de AOW leeftijd is teruggebracht naar 65 jaar. Veel van mijn generatie genoten hebben dan al 50 jaar gewerkt en zouden we tot 67 moeten werken 52 jaar ,want vroeger was het heel gewoon dat je al moest werken vanaf je 15e jaar en soms al eerder.
En niet alleen diegene in de bouw hebben zwaar gewerkt maar ook in gewone bedrijven waar automatisering niet kan en of taboe is.
Veel van mijn klasgenoten van de lagere school hebben het al nu niet gehaald en verscheidenen staan al met één been met hun slechte gezondheid in het graf.
Vele lopen te sukkelen met de rug en uitzaaiingen van kanker in organen waar we nog nooit bij hebben stilgestaan.

Zolang het kan wil ik graag nog genieten en hopen dat ik samen met mijn dierbare wel 65 jaar wordt want 50 jaar hard gewerkt te hebben is toch wel… dacht ik op z`n zachts gezegd!
Levenskwaliteit is belangrijk na jouw pensioen geen gelul dus !!